Puan vermedi·248 syf.··Beğendi
···Okunma: 31 Ocak 2023 23:53 İnsanın insana yaptığı zulmü ve bu zulme sadece tabiatın ses verdiğini bilmek en acısıydı elbette . "
#fatmaefenergiz
#hayalkar
#inkilapkitabevi
Tarihçi #fatimanergiz in kaleminden Hayalkâr bizi yy lar öncesinin Anadolusu'nda büyülü bir yolculuğa çıkarıyor, kâh yayan kâh at üstünde.
Dağlar, tepeler, ırmaklar aşıyor #okur 4.Murad döneminde... Bazen yeniçerilerin kestiği başsız bedenlerden ürküyor bazen bir kuyunun başında dikiliyor. Düş denemeyecek kadar gerçek , gerçek denemeyecek kadar masalsı ve bazen ürkütücü ...
Yok sayılan, göç edenlerin heybesinde bir avuç umut kırıntısı ve insanlık arayışında iken loncanın içerisindeki geçiş törenini seyreyliyor.
#Bağdat seferinin hazırlıklarına katılırken #lavanta , #mandalina , #turunç ve #nane kokusu sarıyor bir yanda okuru , reçelin rahiyasina takılıyor aklı.
#Kutsal kitaplara ve ehline gidiyor zihin ... Bir de kitapsız dediklerine ..
" Hayal etmek ne güzel meslek değil mi cancağızım; olmayanı oldurmak ... " cümlesi aslında kitabın bütününü kapsayan şahane bir ifade olmuş.
Oldukça farklı bir anlatı okumak isterseniz yazarın
" ... hayal et yüreğim ! Hiç durmadan hayal et ..." seslenişine kulak verebilirsiniz ...
Kitabı paylaşmak için bir kuyu başı arandım durdum . Okuyanlar anlayacaktır