2023 21. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2023 23:53
İnsanın insana yaptığı zulmü ve bu zulme sadece tabiatın ses verdiğini bilmek en acısıydı elbette . " . #fatmaefenergiz #hayalkar #inkilapkitabevi . Tarihçi #fatimanergiz in kaleminden Hayalkâr bizi yy lar öncesinin Anadolusu'nda büyülü bir yolculuğa çıkarıyor, kâh yayan kâh at üstünde. Dağlar, tepeler, ırmaklar aşıyor #okur 4.Murad döneminde... Bazen yeniçerilerin kestiği başsız bedenlerden ürküyor bazen bir kuyunun başında dikiliyor. Düş denemeyecek kadar gerçek , gerçek denemeyecek kadar masalsı ve bazen ürkütücü ... Yok sayılan, göç edenlerin heybesinde bir avuç umut kırıntısı ve insanlık arayışında iken loncanın içerisindeki geçiş törenini seyreyliyor. #Bağdat seferinin hazırlıklarına katılırken #lavanta , #mandalina , #turunç ve #nane kokusu sarıyor bir yanda okuru , reçelin rahiyasina takılıyor aklı. #Kutsal kitaplara ve ehline gidiyor zihin ... Bir de kitapsız dediklerine .. " Hayal etmek ne güzel meslek değil mi cancağızım; olmayanı oldurmak ... " cümlesi aslında kitabın bütününü kapsayan şahane bir ifade olmuş. Oldukça farklı bir anlatı okumak isterseniz yazarın " ... hayal et yüreğim ! Hiç durmadan hayal et ..." seslenişine kulak verebilirsiniz ... Kitabı paylaşmak için bir kuyu başı arandım durdum . Okuyanlar anlayacaktır
HayalkârFatma Efe Nergiz · İnkılap Kitabevi · 202225 okunma