2023 19. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2023 10:45
Cuniçiro Tanizaki - Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın @jaguarkitap ° ''O kediden başka bana dostluk edecek hiç kimse yok bu dünyada.'' ° Selamlar . Japon edebiyatını çok seviyorum. Bu kitabı uzun zaman önce almıştım ve şimdi fırsatım oldu. Ayrıca son dönemlerde İthaki'nin Japon Klasikleri serisinde de yeniden basıldı. Daha sonra oradan da alıp okumak istiyorum . Jaguar yayınlarını da çok seviyorum. Çevirisini gerçekten beğendim . Cuniçiro Tanizaki, Japon yazar. Modern Japon edebiyatının en önemli yazarlarından birisi olan yazar Natsume Sōseki'den sonra en popüler Japon romancısı olarak görülür. Yapıtlarından bazılarında şok edici bir cinsellik dünyası ve yıkıcı erotik takıntılar taşımaktadır. Daha az sansasyonel olan diğerlerinde aile yaşamının dinamiklerini ve 20. yüzyıl Japon toplumundaki hızlı değişimleri konu alır. Hikayeleri sık sık Batı ve Japon geleneklerini yan yana getiren ve kültürel kimlik arayışı içinde bulunan karakterlere sahiptir. Tanizaki'den okuduğum ilk kitap. Arka kapakta Tanizaki'nin kedisi "Mi" ile fotoğrafı var. Sanırım kendi hayat hikayesinden de etkilenerek yazdığı bir kitap olmuş. Kitabımızın konusu tam olarak ismiyle aynı. Bir adam, iki kadın ve bir kedi. Terk edilen bir kadın, yeniden evlenen bir adam (bu sefer zengin kuzeniyle) ve her şeyden habersiz kendi halinde mutlu mesut yaşayan bir kedi. Terk edilen kadın Şinako evden ayrılırken hiçbir şey almaz. Daha sonra bir mektup yazarak eski kocası Şozo'nun hem canını yakmak hem de belki kendisine geri döner umuduyla evin prenses kedisi Lili'yi ister. Evin yeni hanımı Fukuko bu işe sıcak bakar. Zaten kedilerden pek de hoşlanmaz. Şazo Lili ile bağının kopmasını istemese de kabul eder. Bir insan ile kedinin nasıl bağlanabileceğini görüyoruz. Her karakterin başkalaşım geçirdiği ve kimsenin göründüğü gibi olmadığı bir hikaye. Kedileri çok seviyorum ve kediler hakkında bir hikaye olunca daha da merak ederek okudum . Peki bu hikayenin sonunda sizce kim mutlu olacak? Tabii ki de Lili kediler her zaman kazanır . ° #CuniçiroTanizaki #BirKediBirAdamİkiKadın #japonedebiyatı #jaguarkitap #japonklasikleri #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm #reading #kitaplar #instabook #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi #kitapkurdu #instalike #birdahaoku #booklike #edebiyakut
Japon Edebiyatı
Bir Kedi, Bir Adam, İki KadınCuniçiro Tanizaki · Jaguar Kitap · 20175bin okunma