·296 syf.····Okunma: 11 Mart 2023 15:55 Son zamanlarda okuduğum en iyi serilerden biriydi. Geçtiğimiz günlerde Fable bittikten sonra serinin ikinci kitabı olan Efsane’ye başlamıştım ve onu da çok severek okudum.
Pek fazla denizde geçen ve içinde korsanlar, ticaret gemileri vs geçen kitaplar okumadığım için seriye başlarken tereddütlerim vardı fakat hepsi oldukça yersizmiş.
Serinin ikinci kitabı olduğu için konusundan bahsetmeyeceğim, ilk kitabın yorumunda fazlasıyla bahsetmiştim zaten. Şunu söylemeden geçemeyeceğim ki hayatımda okuduğum en akıcı serilerden biriydi. Fable bu yönden Efsane’den daha iyiydi ama dediğim gibi ikisi de oldukça iyi.
Kitaptaki karakterlerin birbirlerine olan bağı ve cesaretlerini okumak oldukça etkileyiciydi. Bir de bu kitapta Fable ve West’in duygusal taraflarına daha fazla değiniyordu, o kısımları oldukça keyif alarak okudum.
Kitabın son 50 sayfasında olaylar çok hızlı gelişti, bu sayfalara gelene kadar kitabın bitmesine az kalmıştı ve nasıl bir sonuca bağlanacağını kestiremiyordum fakat dediğim gibi oldukça hızlı ilerledi. Belki bu sahneler daha detaylı anlatılsaydı daha keyifli olabilirdi, kitabı bitirdiğimde eleştirebileceğim yön varsa o da bu olur.
Eğer akıcı, bir çırpıda bitebilecek, duygusallıktan ziyade hareketliliğin ön planda olduğu bir seri arıyorsanız şiddetle tavsiye ederim.