Fable, #2

Namesake (Fable, #2)
Ciltli

2022 33. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2022 00:00
Önclekle şunu söylemeliyim ki muhtemelen şu ana kadar okuduğum en iyi genç yetişkin serisi. Denizleri ve gemicilik hikayelerini çok severim o yüzden kitap serisi benim için artı ile başlamıştı. Üslubu bir genç yetişkin serisinde gördüğüm en iyisi. Fable de bir genç yetişkin serisinden beklenmeyecek derinlikte bir karakter. Pek çok genç yetişkin serisinde olan güçlü kadın yaratmak için sığlaştırılan karakterlerden değil. Duygularını ifade edince, duygusallık gösterince sanki bu bir zaafmış gibi gösterilen diğer genç yetişkin serilerinde olan güçlü kadın yaratmak için sığlaştırılan karakterlerden değil. Her motivasyonunu ve davranışı gerçekten çok iyi yansıtılmıştı. En çok hoşuma giden şey ise göz yaşlarından, sarılmak gibi sevgi ifadelerinden utanmadan bunları bir zaaf olarak görmeden karşısındakine gösterebilmesi. Amaaaaa bu kitap benim için ilk kitabın altında kaldı. İlk olarak bu kitapta ki karakterlerin arasındaki romantizm çok yersiz hissettiriyordu. İlk kitapta Fable ve West'in ask hikayesini sevmiştim, en azından yersiz hissettirmiyordu. Her ne kadar Fable'nin ona biraz iyi davranan bir adama karşı yelkenleri hemen suya indirmesi biraz hızlı olsada cok da kötü bir dinamik yoktu aralarında ama bu kitapta gerçekten nefret ettim. Zaten bir genç yetişkin serisinde gördüğüm en iyi karakter ilişkileri dinamiğine sahipken, Saint gibi Clove gibi karakterler varken bu kitapta West ve onun duyguları çok anlamsızdı ve gözüme battı. Kitapta çokta yenilikçi olmamasına rağmen oldukça iyi islenmiş bir konu ve dünya varken yazarın genç yetişkin kitataplarının olmazsa olmazı olarak düşünülen bir aşk hikayesine ihtiyacı yoktu bence. İkinci olarak ilişkinin yersizliğine bağlı olarak bu kitapta West'ten nefret ettim. Onun olduğu bölümlerde saçımı başımı yolacaktım. West
İnceleme
2022 930. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2022 20:56
Bir serininde daha sonuna geldik. Ama sanırım bir kitap daha var ama o kitap bunla ilgili mi yoksa yan karakteri mi konu alıyor onu bilmiyorum. Biz de o kitap çevirilecek mi onu da bilemiyorum. İlk kitabın sonunda fable kaçırılmıştı ve o kaçıran kişi eskiden tanıdığı biri olduğu ortaya çıktı ama artık eskisi gibi değildi. Fable'yi kaçırmasının sebebi ondan bir şey istiyor, fablenin de  kimin kızı olduğunu da biliyordur. Tabi fable'yi kaçırırken west'e ait eşyayı da almışlardır. Bundan dolayı acaba west fable'yi bulmak için ve kurtarmak için orada olacak midir yoksa hırsızlık yaptığını düşünüp yoluma mi devam edecektir? Bu sefer bu kitabı okurken pek heyecanlı değildim. O heyecanı hissedemedim. Ve Fable ve West'in arasındaki olan çekim diğer bir deyişle araların da olan ilişki bana göre güzel bir şekilde lanse edilmemiş. Ne kadar bir olsalarda bana soğuk geldi o kimyaları.
2024 9. kitabı
Okuduğum en güzel fantastik romanlardan bir tanesi. Aşk, heyecan , tutku, cesaret, gizem ve adrenalin dolu, sürükleyici bir hikaye… Fable , Saint, Clove ve West… aralarındaki hikaye beni derinden etkiledi. Kalp kırıklığı, korku, öfke, terk edilmişlikle başlayan hikayenin, aslında hiç de öyle olmadığı bir Son… TUZ VE KUM DENİZ VE FIRTINAYDIK BİZ <3
EfsaneAdrienne Young · Yabancı Yayınları · 2022657 okunma
Her şeyin bir dili vardır. Bir mesajı.
2022 25. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2022 00:54
281. sayfada Fable'dan daha çok gözyaşı dökmüş olabilirim. Kitapta en sevdiğim karakter West oldu. Ne kadar güzel seviyorsun be! Güzel bir ikilemeydi. Çok büyük aksiyonlar beklemeyin. Okumaktan çok keyif aldığım bir denizcilik hikayesiydi. İki kitabın da kapakları o kadar güzel ki, bakmaya ve dokunmaya doyamıyorum.
2022 138. kitabı
En son nerede kaldık? Benim için iyi bir serinin devam kitabını size nasıl büyüsünü bozmadan anlatacağım bilmiyorum. Ama eğer ilk kitabı okumuş ve sonunda devam kitabı için gün saymışsanız bu kitap size ilaç gibi gelecek. Fable, babasının (Saint) düşmanı olan Zola tarafından kaçırıldığında ne yapması gerektiğini az çok biliyordu. Fakat burada tek sorun Zola değil, gemide olan tüm tayfa ondan olabildiğince nefret edip öldürmek için zaman kolluyor. Bir kişi dışında o da Clove elbette. Peki ama neden? Kural kuraldır; çalışmayana ekmek yok! Tahmini güç bir sır var ortada ve Fable babası Saint ile Clove arasındaki minik anlaşmayı bir şekilde öğrenecek. Hep neden ve nasıllarla dolu bir kitap bu. Ama sizi temin ediyorum ki oldukça tatmin edecek cevaplar bulacaksınız. Peki sizce Saint'in ve geçtiğimiz kitapta bildiğimiz West'in tehlikede olduğunu öğrenseydi Fable ne yapardı? Kaçırmamanız gereken bu seriyi daha fazla bekletmeyin. Ayrıca kapağın ilk kitapla olan uyumuna gösterdikleri özen ve çevirmenin ustalığından dolayı yayınevine ayrıca bir teşekkür etmek gerekli. Daha başka ne olsun? Hadi okur kitaba başlama sırası senin... #efsane #adrienneyoung #yabancıyayınları
Fantastik Roman
2022 10. kitabı
2. Kitapta Fable ve West daha çok ön planda olduğundan benim için daha sürükleyiciydi. Fable çok güçlü bir karakter bunu 2. kitapta daha çok gözler önüne sermiş yazar. İyi ki okumuşum dedirten bir seri oldu benim için
Efsane
2022 108. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2022 00:21
Son kitabımızı bittirdik. İlk kitabı Fableyi çok severek okudum ama bu kitap beni hayal kırıklığına uğrattı, aslında puanımı düşük verecektim,ilk kitap hatrına 7 puan verdim. İlk sayfalar Fablenın kaçırıldığı yerleri okuyoruz westten ayrı oldukları zamanı, kitaplarda bu kaçırılma olayları başrol erkekten ayrı olan kısımları hiç sevmiyorum. 50 sayfa bir şeyler okuduk sonra west geldi, dedim ahan şimdi başlıyor kitap dedim, ne oldu hiç birşey, böyle muhtıiş bir kavuşma sahnesi beklerken sanki 1 saat ayrı kalmışlar gibi ''aa west'' '' aa fable'' tarzı şeyler, sonra fablenın annesi hakkında yenı şeyler öğrenıyor spoi olduğundan yazmıyorum. Fable'ye aşırı sinir oldum okurken, devamlı bir westte güvenmeme, aşkından şüphe etmeye, kendi aşkından bu arada '' acaba onu artık eskisi gibi görebilir miyim ? yok şöyle böyle, kızım sen hayırdır, adamın ne yaptıgını bılıyordun 1 hafta ayrı kalınca mı şüpheye düştün en nefret ettiğim karakter tipi. Mal fable kendisi birlikte west başını büyük belaya sokuyor, westte kurban ne yapsın sevdıgı kadın için gemisi, ardaşlarını bile umursamıyor ama bızım kızım kitabın sonları doğru hala westte karşı süpheli , ben senin gibi kızın taaaaa.... neyse bunlar düştükleri tuzaktan dolay gemılerı kaybettıler ve bunu gerı alması için bir şeyi bulmaları gerekıyor ve mecara başlıyor gereksız bir mecara oldu , çünkü yaptıkları herşey boşuna yaptılar. Fablenin babası olacak karaktersiz bir anda ortaya çıktı her şeyi halletı ve bitti. West yaptıkları boşuna oldu, kahraman oldu Saint... yuh dedim gercekten . Sonuda o kadar sacma sapan bitti ki yazık gercekten. Ben willa ve koy merak edıyordum, aralarında ne olucak dıye yazmamış bile o zaman niye oyle olucak dıye kıtaba ekleme yapıyorsun yazar hanım. Yani arkadaşlar mal bir son ile bitti. Tamamıyle hayal
Macera-Aksiyon
2023 52. kitabı
Okunma: 07 Mart 2023 19:03
"Evden ne kadar uzağa yelken açarsa açsın, her insan memleketinden bazı silinmez izler taşır." Efenim bu iki kitaplık seriyi ben çok beğendim. Hikaye evreni tamamıyla hayal ürünü olduğundan; türüne fantastik, kahramanlık hikayesi, destansı anlatım olduğundan; epik fantastik diyebiliriz. Hikaye evreninde, klasikleşen büyücü vs doğaüstü varlıklar yok. Ama mistik anlatım, mistik evren diyebilirim. Bu evreni sevmemin 3 nedeni var; 1. Karayip Korsanlarını hatırlatıyor -denizcilik var, mücevher kazıyorlar dipten 2. Esas karakterlerin hiçbiri mükemmel değil -yaşamak için her şeyi yapabilecek gözü karalar 3. Fable, yani esas kız asla pes etmeyen ve tüm imkansızlıklara meydan okuyan güçlü bir karakter Serinin ilk kitabı #fable 'ın ilk 100 sayfası çok sıkıcıydı ama sonra akmış ve beni sürüklemişti. Ve öyle merak uyandırıcı bitti ki çıkar çıkmaz #efsane 'yi aldım. Ve her şey yerli yerine oturdu, gizemler ortadan kalktı. Harika bir son. Bence çok macera çıkardı bu evrenden. Am olsun tadınd bitmesi de iyi olmuş. Merak edenlere dehşet ve ibretle tavsiye ederim
2023 2. kitabı
İlk kitabı çok fazla sevdim, betimleme olsun, yaşanılan gerilim dolu anlar olsun hepsi çok güzel. Ama açıkçası 2. kitabı o kadar hevesle okuyamadım. Kitabda daha çok macera aradığım için bir türlü West ve Fable sahnelerini sevemedim. West karakterine zaten çok fazla sevmiyordum. Açıkçası kitapta en sevdiğim karakter Saint ve Clove oldu. Aşk ve macerayı bir arada sevenler için tavsiye ederim :)
Full spoiler
2025 54. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2025 17:50
Mirhabalaar! Bir seriyi daha bitirdik pişman mıyım değilim memnun muyum memnun da değilim. Hani bazen bazı seriler sizde hiçbir şey bırakmaz ya, ne kendiyle ilgili duygu ne de düşünce öyle bir şeydi. Diğer incelemelere baktım herkes farklı kişileri sevmiş West hayranı, Fable çok zeki diyenler. İkisi de salak diyenler( ben).. Konuyu özetleyecek olursak Fable ilk kitabın sonunda en büyük düşmanlarından biri olan Zola tarafından kaçırılıyor. West ise onu bulmak için elini kana buluyor diyorlar. Neyse TAMAMEN ÖZNEL eleştirime geçecek olursak İlk olarak KARAKTERLER (neredeyse tüm eleştiri burada) FABLE Ben kitap boyu bu kızcağazın ne yaşadığını anlamadım, o kadar ama o kadar salak kararlar aldı ki. Neymiş anlaşmaymış neymiş herkesi kurtaracakmış bir yeminler bir sözler sözleri tutamayınca başa bela açmalar...Bencil desem o da değil. Ben bencil ama zeki kötü karakterleri severim ama bu kızda o da yok ablacım yok hiçbir halt. Duyguları da kararları gibi ne olduğu belli değil. Sokuluyor West'in yanına sonra diyor ki 'gözlerine bakamadım çünkü babama benzer diye korkuyorum' ağ deliriyorum. Yazar biraz yanlış anlaşmış sanırım kötü erkekten (!) korkmayan aşık kız olayını. Babası için de geçerli gidiyor yanına diyor ki kendi kendine babam bana aitti onu seviyordum falan 2 dk sonra küfrediyor babasına. Psikolojik tedavi görmesi gereken bir karakter... ama terapiye yalnız gitmemeli WEST Neden mi kötü karakterin yanına ünlem koydum? Çünkü West bad boy adı altında yaşayan bir salak. Kitapta birkaç gemi yaktı sonra geçmişini anlattı dedi ki bir tane adamı 14 yaşında boğdum... sence bu bizim kötü karakterlerimizin yanında ne kalır?? Çiğ çiğ yerler bu veledi. Neyse sonrasında Fable'ı buluyor bu arkadaş takıntı yapıyor kızı seni kaybetmeyeceğim diye. Süzme salak Fable kendisinii 2 yııl

Adrienne YoungYazar · 7 kitap
Adrienne Young, tarih ve seyahat âşığı olmasının yanı sıra iflah olmaz bir kahve bağımlısı ve yemek düşkünüdür. Yazmadığı zamanlarda onu yoga matının üzerinde, ormanda yürüyüşte, uzun akşam yemeklerinde şarabını yudumlarken veya en sevdiği sanat müzelerinde kaybolurken bulabilirsiniz. Belgesel yapımcısı kocası ve dört küçük vahşisiyle West Coast güneşinin altında yaşıyor.