Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 12 Mart 2023 08:35 İskender Pala Divan Edebiyatinin güzelliğini günümüze tasimakla görevli gibi görünen yazarlarimizdandir. Uretken yazarimiz, tarihin edebiyatin ic ice geçtiği romanlariyla taninir. Onceki kitaplarini sevip A-71 i bu sebeple okuyanlar hayal kırıklığı yasayabilir. Klasik edebiyatin hic yer almadigi roman daha cok guncel siyasi bilgiler, kuantum fiziği, tasavvuf bilgisi gerektirdiginden cok kez yarida birakilacaktir diye düşünüyorum. Ben kitabi zamanda yolculuk ve tasavvuf ilişkisinden bahsettigi ve alanim olan edebî bilim kurgu denebilinecek alana dahil olduğu için okumak istedim. Dili akıcı, sıkmayan bir roman olmuş. Sık sık Google a bakmak zorunda kalacaginiz terimler var. Cunku birkaç alakasiz görünen alan bilgilerine hakim olmayi gerektiriyor. Böyle bir kurgunun İskender Pala dan çıkabileceğini soyleseler inanmazdim. Bu noktada da cok memnunum. İyi ki el atmış komplo teorisi denebilecek noktalar olsa da okunmaya değer. Nihayetinde bir romanla bir makale ile ya da kose yazisiyla hayata bakisiniz kökten degismiyorsa korkulacak bir sey yok