şahsi fikirlerim.
2023 1. kitabı
bu kitabı okumaya başladığımda ankarada bir kahvecideydim. kitabı okurken yaşlı sayılabilecek bir kadının dükkan dükkan dolaşarak para istediğini, sonrasında girdiği dükkandan bir erkek tarafından çıkarıldığını, uzaklaştırıldığını ve kimsenin fark etmediğini gördüm. o an bir kadının kendine ait bir odaya ve beş yüz pounda ihtiyaç duymasıyla ilgili bahsedilenleri anladım. o kadının parası yoktu, kendine ait bir odayı bırakın, bir evi olduğundan şüpheliyim. 19. yüzyılda dünyaya gelmemişti ama onun için benzer şartlar geçerliydi. bugün başka bir kahvecide başka bir kitap okurken bir grup erkek tarafından rahatsız edilen bir kadınım. kitap yazmayı bırakın, kitap okumak için bile kendime ait bir odaya ihtiyacım var. başıma gelen iki örnekte de kadınların yaşamlarını sürdürebilmesi için de, kendilerini eğitebilmeleri veya en ufak şekilde zevk alabilmeleri için de erkeklerin iznine, onayına veya en " zararsız " olarak desteğine ihtiyaç duyduğumuzu görüyorum. bu nedenle kadınların neden ilerleyemediğinin sebepleri ve nasıl gelişebilecekleri hakkında ¡ bir kadının ¡ fikirlerini anlatan bu kitabın önemli olduğunu düşünüyorum. p.s: sanırım okurken rahatsız eden tek şey çevirinin bozukluğu. mantıklı ve anlaşılır olmayan cümleler vardı. bu nedenle can yayınlarının baskısını tercih edeceğim bir daha okursam.
Kadın Hakları
Kendine Ait Bir OdaVirginia Woolf · Ren Kitap · 202448,1bin okunma