Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 06 Şubat 2023 11:23 Uzun zaman üstüne okuduğum ilk Mafya temalı kitap "Kont". O yüzden okurken zevk aldığımı söylemeliyim. Ancak aşk teması mafya temasından daha ağır basmış. Şikayetçi miyim kesinlikle hayır
Jolene, özgürlüğüne düşkün, yaşadığı toplumun kurallarına ayak uydurmaya sevmeyen, genç, güzel ve tutkulu bir kızdır. Ailesiyle birlikte çiftlikte yaşamaktadır. Aynı zamanda bir hemşiredir.
Bir sabah gizlice gittiği gölde yüzerken onu seyreden birini görür. Gizemli işlerin adamı Sergio. Jolene ve Sergio karşılıklı olarak birbirlerine çekilirler ve birlikte güzel günler geçirirler. Bir gün Sergio işlerini halletmek için geri dönmesi gerektiğini, işleri yoluna sokunca Jolene'yi yanına alacağını söyler ve gider. Ancak Sergio'nun yokluğunda babası Jolene'yi başka bir adamla evlendirmeye çalışır. Jolene çareyi kaçmakta bulur. Sergio'nun ona yazdığı mektuptaki adrese, New York İtalyan Mahallesine doğru yol alır. Ancak Sergio'nun evine vardığında Jolene'i beklemediği bir sürpriz karşılar. Jolene hayal kırıklığıyla ordan ayrılır. Yolda ne yapacağını düşünerek ilerlerken gözleri önünde bir adam kurşunlanır. Giovanni.. Namı-diğer Kont. Kont'a yardım etmesi ile Jolene'nin hayatı tamamen değişir.
Kitap Sergio ile Jolene'nin aşkına çabuk giriş yapınca moralim bozulmuştu açıkcası bu kadar hızlı aşk mı olur diye. Ancak konu ilerleyince anladım ki bizi bekleyen çok farklı bir hayat varmış
Sergio, Jolene için sadece farklı bir yolun başlangıcıymış. Kitabın yer yer her karakterin ağzından bizlere sunulması da duyguları anlamanız açısından ayrıca keyifliydi. Severek okuduğum bir kitap oldu "Kont".