Puan vermedi·212 syf.····Okunma: 13 Mart 2023 17:58 Bu kitap günlük hayatımızın tam içinden hatta yaşayan günlük konuşma içinden gelen bir bohça gibi. İçinde toplamda 99 başlık bulunmaktadır. Bu kitap okurken deyimlerin hikâyeleri ile verilmiştir. Bu hikâyelerin en ilginçlerinden iki tanesi de İki Dirhem Bir Çekirdek ve Kırkından Saza Gideni Ancak Teneşir Paklar. Bu ikincinin hikayesi aynı zamanda bir türkünün de bahsettiği konudur.
Daha önceden anonim olarak yazılan daha sonra Ahmet Kaya tarafından tekrar bestelenen 'saza niye gelmedin söze niye gelmedin' türküsünün de sırrını ele veriyor. Eskiden saz meclisleri varmış ve bugün bar, gazino ve daha bütün aşağı ve ahlaksızlığın döndüğü bir ortamdan ibaretmiş. Kırk yaşında olgun ve oturaklı birinin bu tür ortamlarda bulmasının ayıp olduğunu ve ancak teneşir yani ölümün bunun temzileyip ortadan kaldıracağını anlatmaktadır. Yani saza niye gelmedin türküsü de aynı zamanda o tür bir yere niye gelmedin demek istemektedir. Ben dahi bu türküyü aşk türküsü bilirdim. Okumak aydınlanmaktır aynı zamanda.