2023 23. kitabı
Kör Kuyu / İlker Balkan Hayatın merkezine tek bir konuyu almak ne derece doğrudur? Veya tek bir kişiye koşulsuzca bağlanmak… Bir anlamda hayatla inatlaşma değil midir bu durum? Oysa mutlu ve huzurlu olmak için birden fazla seçenek her zaman vardır. Üzen, yaralayan, yıpratan her neyse onunla vedalaşmayı bilenlere yaşam türlü renklerini sunar aslında. Yeterki olmayacak olana ısrarı bırakalım. Bizim hikayemizde de çocuk sahibi olmayı bir takıntı haline getiren Nilgün’ün acı dolu yolculuğu karşılıyor bizi. Yıllarını bu uğurda çabalamakla geçiren Nilgün sonunda müjdeli haberi alır ama feda etmesi gereken bedel o kadar büyüktür ki. Nilgün tam da bu noktada ne yapacak, sevdikleri en çok da eşi, bu mücadelede nerde duracak? O kadar büyük bir merakla okudum ki… Hüzün, acı, öfke ve yer yer umutla harmanlanmış #körkuyu , yeniliklere açık olmayı öğütleyen etkileyici bir dram. Okuma heybeme bir iyi ki daha ekledim #körkuyu ile #alıntılarım Bir felaket yaşanmadan evvel birbirlerine gösterdikleri anlayışsızlığı , felakete uğramış kişilere karşı bir acıma duygusuna dönüştürmekte insan kadar usta bir tür yoktur. Ölüme metanet, koskoca bir yalandı; zamansız ölümler yaşamın dokusunda bir defoydu; korunmasız ruhları felç ederdi yas. Yaşamamız gerek; yer gök yıkılmış olsa bile. İlker Balkan @kanonkitap #körkuyu #ilkerbalkan #kanonkitap
Kör Kuyuİlker Balkan · Kanon Yayınları · 202274 okunma