2023 11. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2023 22:22
Kitap bence çok ortalamaydı. Öncelikle insanların abarttığını düşünüyorum. Colleen Hoover'dan ilk kitabımdı o yüzden diğer kitaplarının dilini bilemem ama bana biraz acemice geldi. Kitaba geç başladığım için spoiler yemiş oldum ama yemeseydim de yine aynı duygularda olurdum. Ben Atlas ve Lily'nin aşkını okuyacağımızı sanıyordum. Öyle olsaydı çok daha iyi olurdu. Neyse, gelelim asıl mevzuya. Öncelikle Ryle karakteri yaptığı şeyleri yapmasaydı da kocaman bir red flag. Lily istemese de ısrar ediyor bazı konularda ama bu sadece bir tanesinde de değil bir sürü olayda. Sonra kitapta bir sürü tesadüf var. Ya bunlar Boston'da yaşıyor. Sanırsın el kadar yer. Başka bir şey ise Atlas. Atlas karakteri iyi bir karakter ama bazı insanlar gibi bayılamadım çünkü kitapta çok azdı. Olmasa da olabilirdi yani. Peki, yazar hiç mi iyi şey yazmamış derseniz. Yazmış mesela Lily'nin yanlış kararları, tekrar Ryle'a dönmesi filan. Dalga geçmiyorum çünkü gerçekten bunları yaşayan insanlar maalesef buna yatkın oluyor ama bir konu daha var. Yazar size şöyle bir şey diyor: Evet Ryle, Lily'ye zarar verdi ama onun da trajik bir geçmişi var ama yazar şurayı unutmuş. Ne olursa olsun, kim ne yaşamış olursa olsun size kimse zarar veremez, buna hakkı yok. Böyle bir konu özellikle böyle hassas bir konu aşk romanı yerine daha dram odaklı, gerçekçi yazılsaydı. Keyifli Okumalar.
It Ends with UsColleen Hoover · Atria Books · 20168,4bin okunma