Colleen Hoover

2023 1. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2023 02:32
Neresinden tutsam elimde kaldığı için nasıl bir inceleme yazabileceğimden emin olmadığım, aşırı sorunlu bir kitap. Ama deneyeceğim. Kitap, aile içi şiddeti ele alıyor. Aşırı (ama gerçekten aşırı) övüldüğü, Atlas ve Lily denen iki karakter arasındaki romantik bir ilişkiyi ele alıyor zannettiğim için almıştım. Alakası yok. İlk sorun da bu zaten. Romantik bir kitap olarak pazarlanması/reklamlarının yapılması. Bunun dümdüz yanlış olmasını geçiyorum, romantik olarak pazarlanması çok küçük yaştaki insanların bu kitabı almalarına da sebep oluyor ve o yaşlarda insanlar nelerin problematik olduğunu göremeyebiliyor doğal olarak. Karakterimizin adı Lily Blossom Bloom (evet, ismi bu, bir de çiçekçi açıyor :)) Babası öldükten sonra bir binanın çatısına çıktığını okuyoruz kitabın başında. O çatıda da öfkesini sandalyeden çıkaran bir adamla karşılaşıyor -Ryle- ve bunlar birden ‘naked truth’ adı altında süzgeçten geçirmedikleri düşüncelerini birbirlerine söylüyorlar. O an tanıştıkları birileriyle bunu yapmaları bile garipken adam daha ilk sayfalarda kızla yatmak istediğini söylüyor(?) Ryle kitaba girdiği ilk sahneyle birlikte koca bir red flag resmen. Üstelik Lily’de çocukluğu boyunca babasının annesine uyguladığı şiddet dolayısıyla bunu dikkatli değerlendirmesi gereken biri (bence). İlk sahneden itibaren bu adamdan uzak durması gerektiğini bilmesi lazımdı. Üstelik bir de daha birkaç dakikadır tanıdığı birine seninle yatmak istiyorum deyince korkunçluğun zirvesini yaşatan biri. İlk olarak, Ryle ve Lily’nin ilişkisi çok, gerçekten ÇOK hızlı gelişiyor. Ryle’ın sadece dış görünüşü ve scrubslarından bahsediliyor, aralarındaki romantizm asla hissedilmiyor ve çokça cringe gelen bir ilişikileri var. Oldu bittiye geldi neredeyse. Sonrasında, yine kitabın hemen başlarında, Lily’nin açtığı
It Ends with UsColleen Hoover · Atria Books · 20168,4bin okunma
everything is better here.
2021 1. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 00:00
CoHo'dan okuduğum ikinci kitaptı "It Ends With Us" ve bu kitapla ilgili yabancı kitleden çok duyum aldığım için orijinal haliyle okumak istedim. İyi ki de böyle okumuşum, tek sayfasında bile bir pişmanlık hissetmedim kitaba karşı. Beni çok kez şoka soktu, çok kez parçaladı, çok kez yumuşattı ama duygusal olarak stabil kalabildiğim bir an bile olmadı. Ana karakter olan Lilly tabii ki mükemmel değildi ve çok kez o da saçmaladı ama onca şeyin üzerine ayakta kalıp en sonunda mantıklı bir seçim yapabilmesi beni kendine hayran bıraktı ve çok kez empati kurabilmemi sağladı kendisiyle. Keşke kitaptaki bazı karakterleri tanıma şansım olsaydı dedim defalarca çünkü hayat hikayeleriyle ilgili kesinlikle dinlemek istediğim şeyler var her birinin. Son olarak bu kitaba kalbimi adamamı sağlayan Atlas'tan bahsetmeden edemeyeceğim, çok özel çok güzel ama çok da imkansız bir karakter. Atlas'la ilgili her bir cümle her bir detay o kadar tatlı o kadar masum ve o kadar saf hissettiriyor ki insana, kitaptan çıkarıp kocaman sarılmak istiyorsunuz sadece. Gerçek hayatta Atlas'ı bulmayı bırakın, Atlas gibi birini bulmak bile çok zor olacaktır eminim. Kitapların en can yakan kısımlarından biri de gerçek hayatta onlarda bulduğumuz kadar güzel karakterlerle karşılaşmıyor olmamız. Yine de bayıldığım her kitap gibi It Ends With Us da bana acının ve duygu karmaşasının yanında mükemmel bir okuma deneyimi yaşattı ve hikayesini dinleme şansı bulduğum için Lilly'e minnettarım. CoHo'yu okumaya kesinlikle devam edeceğim, tavsiye etmeye de öyle. Bir kitap incelemesinden ve kitabın konusundan çok kitapla ilgili duygularımı paylaşmış oldum ama bazı incelemeleri böyle yazmak daha içimden geliyor. Okuduğunuz için teşekkürler. ( ◜‿◝ ) * #y:5208. * It Ends with Us
2021 22. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 23:20
Türkiye’deki yayınevleri Colleen Hoover’ın kitaplarını neden basmıyor hiç anlamıyorum. Yazarla tanıştığım ilk kitap oldu ve resmen bayıldım. Konusu, işlenişi, karakterlerin betimlenmesi, resmen mükemmeldi. En sevdiğim kitaplar arasında üst sıralarda yerini aldı diyebilirim. Muazzamdı. Verdiği mesajlar harikaydı. Yeri geldi güldüm, yeri geldi ağladım. Her şeyi hissettirebilen mükemmel bir kitaptı ve bir gün içerisinde bitirdim. Eğer kendimi tutmasaydım 2 saat içerisinde bile bitirebilirdim ama bitmesini istemedim :( Son olarak tek söylemek istediğim şey, just keep swimming :)
2022 1. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2022 01:13
Başları çok wattpad kitabı gibi ilerledi. Ryle'lı sahnelerde göz devirdiğim çok oldu. Ama ilerledikçe hikaye farklılaştı ve daha farkındalık yaratan bi konuya değinmeye başladı. Sonundaki "It ends with us." cümlesinin kullanıldığı yerde ağlamayan biraz ruhsuz olabilir... Hikayenin en çarpıcı kısımlarının gerçek hayattan alınmış olması kalbimi kırdı. Güzeldi, okumaya değer.
Just keep swimming...
2022 19. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2022 17:16
“You can stop swimming now, Lily. We finally reached the shore.” .......................................................... Yorum yapabilecek durumda olduğumu düşünmüyorum ama yine de bu kitabın hak ettiğini düşünüyorum. Öncelikle derin bir nefes alalım ve "O da neydi öyle?" diye kendimize soralım. Çünkü bitirdiğim an kendime sorduğum ilk soru bu oldu. Tarif edilemeyecek bir kitap. Benimle aynı duyguları hissetmek için bu kitabı okumanız gerek. Konusundan kısaca bahsedecek olursak Lily adında bir kızımız var. Kendisi bir adamla tanışıyor. Adı Ryle. (Çok fazla spoiler yok o yüzden biraz aralıklı anlatacağım.) İşte bir şekilde Lily ve Ryle evleniyorlar ve olaylar ondan sonra başlıyor aslında tam olarak. Aynı zamanda kitabın içinde Lily'nin küçükken hayatını kurtardığı ilk aşkı Atlas'la alakalı yazdığı günlüğün bölümlerini de okuyoruz ara sıra. Ve beni de en çok etkileyen kısımlar onlardı. Neyse işte bir gün Atlas yine Lily'nin karşısına çıkıyor ve o sırada Lily'nin evlendiğini öğreniyor ve Lily'yi Ryle konusunda uyarıyor. Daha sonrasında Lily Atlas'ın haklı olduğunu anlıyor ve Atlas'a olan ve içine atmaya çalışan aşkı yeniden depreşiyor. Konusuna kısaca böyle diyebiliriz. Çok fazla şeyi söylemedim aslına bakarsanız detayları. Çünkü kendimden biliyorum ki ne kadar çok şey bilirseniz okuma şevkiniz o kadar kırılacak. Dolayısıyla bu kadarıyla yetinmelisiniz ne yazık ki. Kitap her ne kadar bir aşk kitabı olsa da aslında içinde çok fazla mesaj da barındırıyor. Bu kitap okuduğum ilk Colleen Hoover kitabımdı ve aynı zamanda da ilk doğrudan aşk romanım. Eğer çerezlik kitap istiyorsanız tam da aradığınız şey. Şimdi gelelim diline. Ben bu aralar İngilizce kitap okumak istiyorum nedense. Daha çok hoşuma gidiyor bu aralar. Dolayısıyla e-kitap olarak okudum. Şunu söylemek
2023 30. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2023 12:20
İngilizce'den kopmamak için dinledim. Açıkçası pek bir şey beklemiyordum. İngilizcesi iyi ve anlaşılabilir öncelikle. Fazla kopma yaşamadım romanda geçen olaylardan. Ve biraz da beklediğimin üstünde çıktı aslında roman. Klasik, absürt bir romans diye başlayıp sonunda duygusallaştığım bir kitap oldu. En son böyle bir türde Senden Önce Ben kitabında duygusallaşmıştım. Yine de çoğu karakterin saçmaladığı yerler çok. Öyle aşırı beklentiye girmemek lazım. Biraz comfort film tadında aslında. Tamamlayıcı bir kitabı daha varmış. Devam etme kararı aldım İngilizce olarak. It Ends with Us Colleen Hoover
Sesli Kitap
2023 11. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2023 22:22
Kitap bence çok ortalamaydı. Öncelikle insanların abarttığını düşünüyorum. Colleen Hoover'dan ilk kitabımdı o yüzden diğer kitaplarının dilini bilemem ama bana biraz acemice geldi. Kitaba geç başladığım için spoiler yemiş oldum ama yemeseydim de yine aynı duygularda olurdum. Ben Atlas ve Lily'nin aşkını okuyacağımızı sanıyordum. Öyle olsaydı çok daha iyi olurdu. Neyse, gelelim asıl mevzuya. Öncelikle Ryle karakteri yaptığı şeyleri yapmasaydı da kocaman bir red flag. Lily istemese de ısrar ediyor bazı konularda ama bu sadece bir tanesinde de değil bir sürü olayda. Sonra kitapta bir sürü tesadüf var. Ya bunlar Boston'da yaşıyor. Sanırsın el kadar yer. Başka bir şey ise Atlas. Atlas karakteri iyi bir karakter ama bazı insanlar gibi bayılamadım çünkü kitapta çok azdı. Olmasa da olabilirdi yani. Peki, yazar hiç mi iyi şey yazmamış derseniz. Yazmış mesela Lily'nin yanlış kararları, tekrar Ryle'a dönmesi filan. Dalga geçmiyorum çünkü gerçekten bunları yaşayan insanlar maalesef buna yatkın oluyor ama bir konu daha var. Yazar size şöyle bir şey diyor: Evet Ryle, Lily'ye zarar verdi ama onun da trajik bir geçmişi var ama yazar şurayı unutmuş. Ne olursa olsun, kim ne yaşamış olursa olsun size kimse zarar veremez, buna hakkı yok. Böyle bir konu özellikle böyle hassas bir konu aşk romanı yerine daha dram odaklı, gerçekçi yazılsaydı. Keyifli Okumalar.
2021 40. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2021 21:19
bu kitaba Taylor Swift, All To Well şarkısını ve kısa filmini ithaf ediyorum. arkadaşlar... daha kitabın yarısındayken yorumu için 'sunu söylerim, bunu da eklerim' diyordum ama her şey uçtu gitti kafamdan şaka gibi. çok popüler kitapları okurken istemsiz bir önyargı oluşturuyorum ve herkesin beğendiği kitabı begenmedigimde bir dumura uğruyorum çoğu zaman. o kadar iyiydi ki asla bu kadarını beklemiyordum. yazarın kaleminden okuduğum ilk kitaptı ve son olmayacak bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. • Lily aile içi şiddetle büyümüş bir kız. bir gün evlerinin yakınlarına bir çocuk yerleşiyor ve (çok bahsetmeyeceğim ne dersem spoiler) Lily'nin hayatına öyle bir dokunuyor ki, kitabı okuduğunuz süre boyunca ağlamamak için sıkacaksınız kendinizi. Lily ergenlik döneminde bu çocukla yaşadığı maceralarını, ilklerini ünlü bir oyuncuya okumayacagini bildiği için düzenli bir şekilde yazarak gönderiyor yani bir nevi oraya içini boşaltıyor diyebilirim, ayrıca günlüğüne de bunları yazıyor. kitap Lily'nin 23 yaşındaki haliyle başlıyor ve biz Lily, günlüğünü açıp okuyunca onun ergenliğine gidiyoruz yani 8 yıl önceye gidip geliyoruz. kitapta iki baş erkek karakter var. Atlas ve Ryle. aşk üçgeni değil, zamanlama farkı ile kitaba yani Lily nin hayatına giren karakterler. • asla bu kadar iyi beklemiyordum yazardan çok özürler dilerim arkadaşlar ğejadnüdoandjdlakd belki de konusu ilk okuduğum da ilgisiz geldiği için. saf dram-ask okumayı sevmeyen bana öyle bir çarptı ki ne diyecegimi bilemiyorum... sadece daha çok görmek istediğim bir karakter vardı onu beklediğimden daha az görünce bir tık üzüldüm. • ayrıca kitapta açıkça yazılmış +18 sahnelerde var haberiniz olsun. • yorumu bu kitabı okumaya beni iten buketkolayoglu den bahsetmeden bitirmek istemiyorum. konusu dikkatimi çekmeyince bana
2021 40. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2021 17:28
Selamlarr! Bir arkadaşım ile çerezlik diye başlayıp sonunda aşırı sevdiğimiz bir kitaptı It Ends With Us. Hem  burada hem de youtube'da yorumlayacağım ama yavaştan bahsedeyim.  En başlarında erkek karakter olan Ryle'ye sinir oldum yani sürekli bir yatak mevzusu döndürüyordu ama sonradan düzeldi gibi oldu- diyemiyorum çünkü başka şeyler oldu. Yani asla beklemeyeceğim şeyler yaptı ve Lily de buna karşı çıkmayarak Pollyanna gibi saf saf dolaştı etrafta resmen. Ama o son... Yani beni o kadar tatmin etti ki başka bir son düşünemezdim bile. İçim biraz buruk kaldı, yalan yok ama yine de en iyisi oldu herkes için. Hele bu gelecek sahnelerinden önceki son kısım... Kitabın ismi bile çok anlamlı oluyor yani MÜKEMMEL DETAYLAR MÜKEMMEL! İngilizcesi de aşırı akıcıydı yani hiç zorlamadı beni gayet tak tak diye okudum. +18 kısımlar da var son olarak bunu söyleyip konuya geçiyorum cünkü biliyorum ki buraya tüm istediklerimi yazarsam asla sığmaz. Youtube videosunu bekleyin :) • KONU • Lily ve Ryle kötü bir günün ardından çatıda tanışıyorlar ve aylar sonra aile aracılığıyla tekrar karşılaşmalarıyla birlikte başlıyor ilişkileri. Başları sizi sinir edebilir, ama devam edin emin olun pişman olmazsınız. Normal gibi görünen bir aşk hikayesi, taa ki kitabın yarısına kadar. Asıl olayların başladığı yer. Gerçekler, fazla gerçekçi yazılmıstı ve bu yazarın müthiş bir özelliği. Minik bir spoiler uyarısı, şiddet. Yani dedim ki "Neden ayrılmıyor, katlanmak zorunda değil." Ama anlıyorsunuz sonra neden olduğunu. Dediğim gibi; gerçek. Sonu beni aşırı tatmin etti. İçim biraz buruk kalsa ve bitirdiğimde evde volta atsam da her karakter için en iyisi oldu diyebilirim. Sonları için başlarına katlanılır! Bu seneki favorilerimden!
2020 25. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2020 02:13
Colleen Hoover kitaplarının genelde aynı konu çerçevesi oluyor. Kitaplarındaki baş karakterlerin geçmiş ve şimdisi birbirine bağlı oluyor. Ancak bu kitapta daha önce okuduğum 2 kitabinda görmediğim bir şey gördüm o da 2.erkek karakter... Aşk üçgeni gibi gelebilir ama yakınından bile geçmiyor.. Aslında yazarın bize vermek istediği sey sanırım 'hepimiz seçimlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz' idi. 2 kitabı genel itibariyle sevsem de kitabın sonunu istediğim gibi bağlayamadı bu sefer sanki bir şeyleri az anlatmıştı sonlara doğru ya da tam istediğim seyi vermediğinden de olabilir bu i dunno. Ayrıca kitap bir tık kalbimi kırmış olabilir :((( Üzülmemem gereken karakterler icin bile üzüldüm. Ryle için üzüldüm her ne kadar bu üzüntüyü hak etmese de, benim yumuşak kalpli Lily'm için ayrı üzüldüm, Atlas icin ayrı üzüldüm. Aslında Lily güçlü yazılmış bir karakter gibi görünmese de bence oldukça güçlü bir karakterdi.. Bu kitabı ingilizce okurken asla zorluk yaşamadım iyi ki ingilizce okumuşum. Eğer siz de ingilizce roman okumak istiyorum ama hiç bulamıyorum diyorsanız bu zorlukta bir kitapla başlayabilirsiniz bence..

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.