Gerçeğin Diğer Kıyısı

Orijinal Dil:
İngilizce

2025 82. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2025 18:30
Selamlama kısmını hiç sevmiyorum o yüzden boş verin direkt kitaba geçelim. Düşüncelerimi spoiler vermeden açıklayacağım. Oldukça fazla tavsiye edilmişti rs'den çıkaran kitap önerisi alırken.. desem ki tam tersi oldu...3 puan kırdım ve hepsini tek tek açıklayacağım. Öncelikle bu biraz öznel bir düşünce, bana hitap etmediği için kırdığım bir puan. Çok fazla smut vardı. Bana kitabın rahatsız edici olduğunu söylediler ve ben bunu tamamen kan ve vahşet anlamında algıladım ve ilk bölüm de böyle düşünmeme yardımcı oldu. Ancak kandan çok seks vardı?! Rahatsız edici nokta benim için buydu. Gerilim okuyoruz apla yanlış bölüme mi geldin?? Neyse dediğim gibi bu biraz daha öznel. İkinci olarak okurken sıkıldım. Ters köşeyi çok bekledim gelmedi gelmedi en son aha bitti 5 vereceğim havasına girince minnoş bir şey koymuşlar. Etkilemedi beni. Ve Verity'nin yazılarını okumak ne kadar zevkli olduysa da diğer kadının (isminin yazılışını unuttum B12'nin işi çıktı kendisi yok buralarda) normal yaşamını okumak sıkıcıydı, meraklanamadım okurken. Son olarak özgünlük. Kitaba başladığım andan itibaren elimde olmadan hizmetçiye benzetip durdum. Hasta eş, kurban koca, evde çalışmaya gelen fakir kadın, aşk, ikinci kadın, kadının ortadan kalkması bla bla. Hangi kitap daha önce yazılmış bilmiyorum ama sanırım etkilenmememin sebeplerinden biri de buydu. Önerir miyim, çıtır bir ters köşe kitabı olabilir. En iyi ters koseleri okudum diyorsanız okuyabilirsiniz. Teşekkür ederim okuduysanız incelemeyi. Bol kitaplı günler☆
2025 10. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2025 21:55
Çok övüldü, çok popüler oldu diye büyük bir hevesle başlamıştım ama ne yazık ki umduğumu bulamadım. Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse Lowen adında maddi durumu sıkışık bir yazar var. Bir gün
2022 39. kitabı
Kitapları özellikle New York Times Çok Satanlar ve benzeri listelerde rekorlar kıran Colleen Hoover, yeni eseri "Verity: Gerçeğin Diğer Kıyısı" ile karşımızda... Özellikle yabancı
Spoiler içerir.
2023 6. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2023 18:28
Yazardan okuduğum ilk kitap olsaydı muhtemelen son olurdu. Güzel başladı, ortalarda gerilim vardı ama sonu tatmin etmedi. Gereksiz seks sahneleri konudan uzaklaştırdı, üstelik ne aşk vardı ne tutku. Otobiyografi kısmı etkileyiciydi ve kadının gerçekten psikopat olduğuna inanmıştım. Ama o “mükemmel adam” tarafından öldürülmesi hatta “adamın hayatına girip her şeyi düzeltecek kadının” da buna yardım etmesi absürt olmuş. Sondaki mektup ortaya çıkana kadar çok tahmin edilebilir bir son olduğunu düşünmüştüm. Yanlış olan otobiyografi taslaklarındaki hikaye miydi? Psikopat karakterimiz gerçekte tamamen masum muydu? Lowen her şeyi düzelttim zannederken aslında her şeyi mahvetmiş mi oldu? Mutlu sonla bitmiş gibi bir imaj çizilmiş ama gerçeklerin saklandığı bir son, mutlu olur mu? Kitap şu cümlelerle bitti: “Verity’nin gerçekleri manipüle etmek konusunda usta olduğu açıktı. Geriye tek bir soru kalıyordu: Hangi gerçeği manipüle ediyordu?” Bence asıl soru şu; “Gerçek manipülatör hanginizdi?”
2024 42. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2024 23:14
Doğrusu kitap son bölümüne kadar (malum bölüm) benim için 10'a 10'luk olmasa da yine de 8, belki biraz zorlarsam 9 puan vereceğim bir kitaptı. Okuyanların çoğunun son bölümde ters köşe olup
1000k
2022 22. kitabı
Okunma: 20 Mart 2022 11:45
Lowen yaşadığı geçim sıkıntılarından dolayı evini kaybetmek üzere olan bir yazardır. Bir gün beklenmedik teklif tüm hayatını değişir. Ünlü bir yazar olan Virety Crawford iki kızını kaybetmiş ve geçirdiği kaza sonucu artık yazamıyor ve onun serisini tamamlamak için Lowen'e yayınevinden teklif gelir. Lowen seriyi tamamlamak için Virety'in evine gidip onun notlarını okumalı, Virety'nin zihninin nasıl çalıştığını öğrenmesi gerekir. Ve bulduğu Virety'nin yazmış olduğu otobiyografi beklenmedik olayları ortaya çıkarır. Bu otobiyografide Verity eşi Jeremy'le yaşadıklarından ve kızlarının ölümünden bahsetmiş. Bu sarsıdıcı gerçekler Lowen'i de beklenmedik olaylara sürükler.. Kitap kelimenin tam anlamıyla tüm psikolojimi altüst etti. Uzun süre bu kitabın etkisinden çıkamıycağım. Mantığım ve duygularımın savaş verdiği bir son oldu benim için. Yazar kitabın sonunu bize bırakmış ve hangi gerçeğe inanırsak bizi sarsacak olan bir hikaye. Bir taraftan bir insanın tüm bunları yapmış olmasını kaldıramıyor ve yapmadığını umuyorum diğer taraftan mantığım manipüle beceresi bu kadar yüksek olan birine inanmamam gerektiğini söylüyor. Sizi ikilemde bırakacak olan bu kitabı kesinlikle okumalısınız. · ⋆
Roman
2022 621. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2022 15:22
Nereden başlasam bilemiyordum. Ciddi anlamda o kadar güzel kitaptı ki bitirdiğim zaman neye uğradığımı şaşırdım. Eğer okuyup okumama arasında kaldıysanız başlayın hemen hiç bekletmeyin. Kitabın başlarında her şey normalken olaylar ilginçleşip değişmeye başladı. Konu ilerledikçe kendi kendine çekiyor zaten. Konusu Lowen yazardır ve sıkıntıları vardır. Verity yazarın yerine geçmesi için tutulur serisinin bitmesi için ilk başta kabul etmek istemese bile kabul eder. Çalışması için onların evine gitmek zorunda kalır. Konu bu şekilde ilerlemeye devam eder ama ilerledikçe insan elinden bırakmadan okuyor. Okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.
Verity: Gerçeğin Diğer Kıyısı
2022 60. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2022 01:19
Bir gün olmadan bittirdim. Resmen soluksuz okudum kitabı, ne olacak ne olmuş doğru olan ne , yanlış olan ne, karakterlerin hangisi katil , hangisi manipüleci, hangisi masum diyerek sayfalar akıp gitti ve kitabı bittirdim. Yazarın ilk okudugum kitabıdır. Elimde ilk çıktığından beri çirkin aşk kitabı vardı ama kısmet olup okuyamadık. Kitaba geri dönmek istiyorum harika bir kurgu yaratmış , her karakter kendince çok iyidi. Uzun uzun anlatmak istiyorum ama tüm kitabı buraya yazmam gerekiyor o yüzden direk sonuna geliyorum. Kesinlikle okuyunnnnnn okutunn Spoi ; Kesinlikle ve kesinlikle lowen en son bulduğu mektup yalandı. Kendini haklamak için yaptığı bir oyundu , o kadar korktuysa bakıcına neden kurtulmaya dahil bir şey söylemedi devamlı beraberlerdi ve küçük oğlu bu kadar korkmazdı herhalde annnesinde; asla inanmam suçsuz olduguna, kadın aşırı iyi bir manipüleci aşırı zeki .... son mektep büyük bir yalan ve büyük bir kesim benim gibi düşünüyor... hangi anne kendini bir cani olarak yarattıp buna terapi der psıkopat sosyopat ne ararsan vardı kadında işte geberdi gitti de( o kısımda soru işaretlerim var öldürmek gerekiyor muydu , benim inandığım kısımda caninin önde gideni ama bilemedim ikilemde kaldım) ...
Roman
Bir annenin caniliği...
2024 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2024 14:31
"Colleen Hoover içgüdülerimize, bilinçaltımıza ve gerçeğe meydan okuyor." Bu kitap harikaydı. Okurken tüylerim ürperdi ve gerçek öfkeyi şaşkınlık ve üzüntüyle bir arada yaşadım. Okuduklarımın gerçek olmaması için dua ettim. Bir annenin caniliği... Çevirmen ve yazara sonsuz teşekkürler. Şiddetle tavsiye edilir.
2022 37. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2022 22:11
Merhabalar Herkese Bu kitap hakkında ne desem bilemiyorum şuan çünkü bir çok.dark kitap yada kötü karekterler okumama rağmen hiç biri beni böyle etkilemedi yada şaşırtmadı.cidden beynim yandı...yazarin genel yazış tarzından oldukça uzak çünkü genelde klişe konularda yazar ki bence klişe konuların kraliçesidir yazarlar arasında( yanlış anlaşmasın yazarı yermek amacıyla kullanmadım zira bir yazarı yazar olduğunu klişe olmuş bir konu hakkında yazdıklarıyla anlarsın bana göre zira klişe bir konuyla bir okuyucuyu kitaba bağlamak ve sevdirmek cidden zor bir iştir.) Kitaba gelince dark gerilim tarzı ve okurken gerginlikten kopma noktasına geliyorsunuz.karekterlerin hepsi al birini vur ötekine tarzı...sevemiyorsun hiç birini ama ufak empati kurmaya çalışabiliyorsun.(ben yapınca büyük bir suçluluk hissi duydum saçma bir şekilde..sebebi anne olmam.sanirim.) konu hakkında fazla bir şey söyleyemiyorum çünkü ne söylesem.spoi olacak ve okurken sizi etkiler.O yüzden gerilim dark tarzını sevenler kesinlikle okumalı diyorum. Kitap dolu bir ömür geçirmeniz dileğiyle

Colleen HooverYazar · 32 kitap
Colleen Hoover, New York Times'ın en çok satan yazarlarından biri. Hoover'ın romanları, yeni yetişkin ve genç yetişkin kategorilere girer. Hoover, ilk romanı Slammed'i (Çarpılma) Ocak 2012'de yayınladı. O zamandan beri, bütün uzun metraj romanları New York Times'ın En Çok Satanları oldu. Colleen Hoover, ABC News Nightline ve CBS This Morning'de yer aldı.