Şans Verilir :)
2023 8. kitabı
Okunma: 17 Mart 2023 00:00
Sıcak Kafa'yı izleyenler varsa onlar bilirler. Abuklama adı verilen bir hastalık var ve hasta olanları şehrin bir bölgesine atmışlardı. Sağlıklı olanlar ile kendilerine ait bölgede yaşıyorlardı. Kitapta da aynı mantık var. Burada tabi abuk sabuk konuşan yok. Kitaptaki hastalık bir tür ateşli rahatsızlık. Amansız bir hastalığın pençesinde olan bir ülke de insanların ateşi çıkıyor ve bir süre sonra ölüyorlar. Sağlıklı zengin insanlar kendilerin yüksek duvarın ardına, hastalardan uzağa saklıyorlar. Hastalar ise kendi kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Wes ve Tessa adlı karakterler ise gizli gizli duvarları aşıp canları pahasına sağlıklı insanlardan ilaç çalıyorlar. Yakalananlar ise idam ediliyor. Kitap Tessa adlı kızımız ile Prens Corrick'in ağzından anlatılıyor. Tessa eczacı babasından öğrendikleri ile otlar karıştırıp insanlara veriyor. Babası ve annesi kraliyet muhafızları tarafından öldürülünce onun tek ailesi Wes kalıyor. Kitap ilerledikçe Tessa ve Prens'in yolu öyle bir yerde kesişiyor ki açıkçası beklemiyordum. Kitaba iyi ki şans vermişim diyorum ve koşarak ikinci kitaba başlamak için gidiyorum:)
Defy The NightBrigid Kemmerer · Bloomsbury · 072 okunma