Puan vermedi·85 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Mart 2023 16:55 Herkese merhaba
İlk defa Gogol okudum ve açıkcası beğendim bence başlangıç olarak gayet güzel bir kitaptı. Akıcı ve ilginç bir konusu vardı aynı zamanda kısa sürede okuyabileceğiniz bir kitap . Kitabın konusu şöyle : bir Şube Müdür Yardımcısı olan Kovalev , kendisini bu ünvanla yeterli görmüyor ve etrafındaki diğer insanlara aynı zamanda binbaşı olduğunu , kendisine öyle hitap edilmesini söylüyor . Unvanı kendisi için o kadar önemli ki şahsına hakaret edilse aldırmaz ama unvanına edilmesini asla kaldıramaz. Çünkü bence o toplumumuzdaki bazı insanların olduğu gibi karakter eksikliğini ve yetersizliğini unvanlarla , markalarla tamamlamaya çalısan biri . Kovalev kendisni olduğundan o kadar üstün görüyor ki , birgün kalktığında burnun yerinde olmadığını görüyor . Ve burnuna bir yerde rastladığında onun bir Danıştay Üyesi kılığında dolandığını görüyor . Burununa gelip yerine geçmesini söyleyince burun ona şöyle diyor ;
" Ben yalnızca kendimim yani size ait olmadan yalnız kendim . Aramızda hiçbir şekilde bağ olamaz ; üstelik üniformanızın düğmelerine bakılacak olursa benden farklı bir dairede hizmet ediyorsunuz ." Diyor . Kovalev artik ümidini kestiği birgün burnunun geri döndüğünü görüyor. Bence gayet güzel ve okunmaya değer bir kitap . İyi okumalar .