anlama-rayış
2023 5. kitabı
Okunma: 19 Mart 2023 17:31
Oruç Aruoba anlaması çok güç, iç hesaplaşmayı okuruna yoğun yaptıran bir yazar. Onu uzun zamandır okumayı düşünen biri olarak şimdi bu sorgulamaları yapabilecek güçte hissettim kendimi; hem de en çarpıcı kitaplarından biri ile. Önce ölümü sorgulattı sonrasında yaşamı. Ve aslında yaşamla ölüm arasındaki o mutlak bağı. Ying-Yang gibi bir nevi.. birbiriyle anlam kazanan iki bütündü bunlar. Yapmamız gereken bu bütünlükteki anlamı yakalayabilmek. Kimi cümlelerinde bu anlam arayışında kaybolacağımızı, bazen yönümüzü bulma ihtimaline çok yaklaşacağımızı bazen yanlış yollara sapacağımızı hatta yönümüzü bulsak bile yolumuzu bulamayacağımıza dikkat çeker. Yaşamında bir anlam arayışında olanları silkeyecek cümleleri var. Ve en sevdiğim kısım ise "yaşamında yapılabilecek her şey tükendiğinde ya da hiçbir şey yapamayacak duruma düştüğünde yazarsın - ancak da o zaman yazabilirsin: yazabilmek,yapabileceklerinin tükenmesi; senin, hiçbir şey yapamayacak duruma düşmen olacak." Yazmanın o şifalı etkisini keşfedin.
De ki İşteOruç Aruoba · Metis Yayınları · 20186,8bin okunma