2023 4. kitabı
Gençler, siz bu yolu daha iyi bulabilirsiniz, bizden geçmiş artık. Gücümüz azalmış bizim. Siz gençler nefsi- nizi daha kolay arıtabilirsiniz. Melekut alemine yaşlılar- dan daha yakınsınız. Fesat tohumları sizlerde henüz daha azdır; daha az kök salmıştır. Fesat tohumları, henüz sizde olgunlaşmamıştır. Ama üzerinizde bulunduğu her gün daha da güçlenmektedir. Siz nefsi arıtma işini erteleyip, askıya aldıkça, iş daha da zorlaşmaktadır. Bir yaşlı ken- dini islah etmek istese, bunu yapması çok zor bir iştir. Oysa siz gençler, daha çabuk düzelebilirsiniz. Binlerce genç düzelmekte, ama bir yaşlı düzelmemek- tedir. Bu işi yaşlılık günlerinize bırakmayın gençken ya- pin, yolunuzu şimdiden seçin, işe şimdiden başlayın. Kendinizi nebilerin öğretisine teslim edin, onlara uyun. Çünkü kaynağınız onlardır. Yola buradan gitmek gere kir. Nebiler yolu göstermişlerdir. Bizlerse yolu tanımı- yoruz. Onlar yolu biliyorlardı. Tabibti onlar, esenlik yolunu biliyorlardı, bunu insanlara söylüyorlardı. Esen- liğe kavuşmak istiyorsanız, bu yola giriniz. "Bismillahirrahmanirrahim", "Er- Rahman" ve "Er-Rahim "dir. Ve "El-hamdu lillahir-rabbil alemin" de de "Rahman" ve "Rahim" vardır.
Hamdİmam Humeyni · Endişe Yayınları · 199917 okunma