Edebiyat:7/10
Romatizm:8.5/10
Karakter Uyumu: 9,5/10
Okunmalı mı : Evet
Seriden bağımsız okunur mu : Evet
Serinin ikinci kitabından merhaba, ilk kitap zihnimde çok oturmamıştı. Diyaloglar ve hikayenin ilerleyişi hava gibiydi bir şeyler eksikti karakter gelişimleri anlayamadığım bir şekilde gerçekleşmişti ama bu kitapta bunları görmedim. Yazar klişe olarak nitelendirilebilecek bir konuyu güzel diyaloglarla iyi bir kurguyla ve sağlam duygu geçişleriyle destekleyerek başarılı bir roman ortaya koymuş. Okuması keyifli sürükleyici ve akıcı. Diğer iki kitabı tekrar okumam ama bu kitabı kitaplığımda gördüğümde elime alır bir daha okumaya başlarım ki benim için yeterli.
Konu
Dedesinin vasiyeti üzerine evlilik arayışına giren Declan doğru kişiyi bulma görevini sekreteri Iris'e verir. Declan zengin ve ünlü bir aileden geldiği için yaşadığı olaylardan sonra güven duygusunu yitirmiştir ve arkadaşlık aşk vb ilişki kavramlarını yok saymaktadır. Bu nedenle tamamen anlaşmalı bir evlilik planlar (ilerleyen bölümlerde bunun Declan'ın uzun zaman önce planladığı bir şey olduğunu öğreniyoruz.) Ama Iris'in bulduğu kişileri beğenmez bu nedenle en son anlaşmaya varılan kadınla Declan'ı hiç görüştürmeden İris bir nişan duyuru partisi (?) planlar ama Declan kadınla parti sırasında görüşür ve onu da kaçırmayı başarır sonrasında ise Iris neden bu kişi ben olmayayım ki mantık evliliği tam bana göre der ve Declan'ın Iris'le nişanı duyurulur. Burdan sonrası karakterlerin babalarından kaynaklanan kendine ve başkalarına güven gibi sorunlarını çözerken kişilikleri ile ilişkilerini geliştirdikleri ve aşkı bulup onu korumayı, ona güvenmeyi öğrendikleri bir süreç..
Spoiler
Kitapla ilgili garip gelen tek şey şu; evlilik teklifi yapan erkek arkadaşından ayrılan, hiçbir ilişkisini ileriye taşımayan bir kadın neden "aaa evet ya ben müsaitim işim gücüm yok neden ben evlenmiyorum bu adamla" desin. Yazar bunu kendine bir yuva arıyor olmasıyla açıklamış ama o zaman keşke "sanırım senin yanında hep yıvamda hissediyordum o yüzden bu fikre bu kadar sıcak baktım" gibi bir ifade de ekleseydi.