Hera, geleceği görebilen biridir. Bu özelliği ona hayatı zindan etmiştir. Geçmişte kötüye kullandığı görüşleri, arkadaşının zoruyla gittiği bir basketbol maçında bu sefer hayatını altüst edecektir.Kristal Dinamo Basketbol Takımından ünlü basketbolcu 10 Numara Çağlar Ataman'ın basketbol maçında bir kaza sonucu felç kalacağını görmüştür. Hera başta başını derde sokmak istemesede daha sonrasında geçmişin verdiği pişmanlıkla bu sefer Çağlar'ı kurtarmak ister. Zamanın getirdiği hisler artık Hera'yı sıradan biri değil, sevdiği adamı kurtarmaya iter.
Öncelikle yazarın dili sade ama bir o kadar da akıcı. Okuru meraklandırmayı çok iyi başarıyor. Kitabın puntosunun da büyük olması kitabın daha kolay okunmasını sağlıyor. Çemberin Altında yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Açıkçası ben karakterlerimizin ne ara bu kadar yakınlaştıklarını anlayamadım okurken. 320 sayfa su gibi akıp geçti diyebilirim. Konusu olsun, karakterlerin arasındaki bağ olsun -hem vıcık vıcık bir ilişki değildi hem de "sen bana aitsin" diyen sahiplenici(!) toxic bir ilişki yoktu- çok hoşuma gitti. Ve gerçekten son sayfalarda aşırı tedirgin oldum çünkü yazar duyguyu çok güzel geçirmiş. Şimdi Çemberin Altında 2'ye başlayacağım, beklentilerim büyük :D