Allah seni bildiği gibi yapsın CHEYENNE
2023 18. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 21:12
UMUT MEVSİMİ / BRENDA NOVAK Whıskey Creek serisinin ülkemizdeki son kitabı Umut Mevsimi’nde ikinci kitaptan tanıdığımız Cheyenne’in ablası Presley ile Dylan’ın kardeşi Aaron’ın arasında yaşananları okuyoruz.İki yıl ortadan kaybolup kötü alışkanlıklarından arınan Presley kasabaya geri dönmek zorunda kalıyor.Giderken Aaron’ın bebeğine hamileydi ve bundan Aaron’ın haberi yoktu.Bu sırla birlikte geriye dönmek onu korkutsa da başka çaresi kalmamıştı.Gelişiyle, Aaron’a olan bağımlılığı ya da başka bir deyişle aşkı yeniden alevlenirken bir yandan da kardeşinin arkadaşı Riley gibi aile babası olabilecek bir adamın ilgisiyle baş etmeye çalışıyordu.Eski hatalarını tekrarlamadan yeni bir sayfa açmak mı yoksa hata olabileceğine inansan da yinede ikinci bir şans tanımak mı ? Kitabı almak isteyenler veya elinde olduğu için okuyacak olanlar buradan sonrasını okumasın derim.Yoksa kitaptan soğursunuz benden söylemesi. SPOİLER SPOİLER SPOİLER SPOİLER Bu kısım sakıncalı bölge, üst kısımdaki tanıtımı yazmak bile zor geldi bir an önce içimdekileri dökmek istiyorum çünkü.İkili arasındaki aşkı, sorunları ya da mücadelelerini hissedemedim çünkü yazar öyle bir karmaşa yarattı ki işin içinden çıkmak imkansızdı.Asla esas çifte odaklanamadım.Hiç evirip çevirmeyeceğim valla, konuyu olduğu gibi anlatacağım.Ben bu seriye, seri olduğunu bilmeden ikinci kitaptan başladım.Orada Cheyenne ve Dylan çiftine bayıldım.O kadar ki serinin kalan tüm kitaplarını konularına bakmadan aldım.Buraya kadar her şey çok güzel gitti zaten.Ama yazar bu kitapta batırmış bence.Nedenini asla anlamış değilim.Mevzuya gelecek olursak Cheyenne ve Dylan iki yıldır evli ama çocuk istemelerine rağmen olmamış.Cheyenne doktora gidip kendinde bir sorun olmadığını öğrenince internetten aldığı bir testi ( nasıl bir test inanın anlamadım) gizlice Dylan’a yapıyor ve çocuğunun olmayacağını öğreniyor.Adam doktora gitmedi hangi yüzyılda geçiyor bu olay anlamadım, resmen internetten testlerle kısır olup olmadığını öğrenebiliyorsun ama çocuk sahibi olmak için tedavi olmayı denemiyorsun.Pes cidden pes.Neyse buna da tamam ama devamı daha da beter.Kocasının ona bir çocuk veremeyeceğini ve bunu öğrenirse yıkılacağını hatta ilişkilerinin yıpranacağını düşünen Cheyenne’in aklına dahiyane bir fikir geliyor.Ve o fikir SUNİ DÖLLENME Kocasının ona fiziken en çok benzeyen ve ona en sadık olan kardeşi Aaron’a gidiyor ve diyorki bana spermini bağışla hamile kalayım.Abin bana çocuk veremeyeceği için kahrolmasın erkeklik gururu zedelenmesin.Bir sorunu yokmuş gibi doğal yoldan çocuğumuz oldu sansın mutlu mesut büyütelim bebeğimizi.Evlat edinmeyi düşünmüyor çünkü kocası ona en çok istediği şeyi veremezse kahrolurmuş.Çocuk sahibi olmayı denemek için tedavi olsalar çok zaman alabilirmiş ve yine de çocukları olmayabilirmiş ve kocası bu zaman diliminde çok zarar görürmüş mış miş muş… Kocasının erkeklik gururunu düşünen kadın ileride olurda karısının, kardeşinden hamile kaldığını aslında yeğenine babalık yaptığını öğrenince o gururun asıl o zaman yerle bir olacağını hiç düşünemiyor Allah’ım bu nasıl bir mantıksızlıktır.Kocasına aşık bir kadının sırf kocası üzülmesin, kendini eksik yetersiz hissetmesin diye başkasından dolaylı yoldan hamile kalmasını benim aklım almıyor.Bu nasıl aşk sevgi sadakat.Cheyenne sana diyecek laf bulamıyorum akılsız desem az kalır aptal desem aptallara ayıp olur.Cidden ama bak cidden kocanın duygularını düşünseydin ve ona kendini kötü hissettirmeden, en basitinden sorunun kendinde olduğunu söyler bir şekilde de tedavi olmanızı onunda kontrolden geçmesini falan söylerdin.Baktın yine olmuyor evlat edinirdiniz kocanda kendisinden dolayı çocuğunuz olmadığını bilmezdi.Bak buna fedakarlık derdim işte ama bu bile gereksiz, Dylan sadece senin varlığınla da mutlu olurdu evet üzülürdü belki ama yine de üstesinden gelirdi.Nelerin üstesinden gelmedi ki.O yüzden sırf kendi doğurduğun ve babasının önemli olmadığı ama onu sadece sevdiğin adamla büyütebil diye bencilce ve adice bir yol seçip buna kocamı düşünüyorum diyemezsin.O üzülmeyi, erkeklik gururunun zedelenmesini, kendini yetersiz hissetmesiyi hak etmiyor onu mutlu etmemin tek yolu bu diyemezsin.Diyebiliyorsan da bu o adamı gerçekten sevmediğin ve kendi çocuğun olduğu sürece babasının önemli olmadığını açıklar.Hayır tam tersini kabul edermiydin o zamanda kocam bana bu hayatta en çok istediğim şeyi, bir çocuk verdi bana der miydin ? Diyebilir miydin? Senin çocuğun olmasa ve Dylan başka bir kadının yumurtasını kullanıp 9 ay sonra al sana çocuk dese kabul edecek miydin? Bu arada bu olay gerçekleşti ve Cheyenne HAMİLE acaba kimden Serinin devamı henüz basılmadı bizde,hoş basılsa da alıp okumayı düşünmüyorum ama çocuk Aaron’dan ise eğer umarım Dylan gerçeği öğrenir ve seni bırakıp gider Cheyenne.Sen bu adamı hiç ama hiç hak etmiyorsun.Aaron’ın da aklına girdin.Bu yaşına kadar abisinin ona babalık yaptığını bir kez olsun Dylan için onun haberi olmadan fedakarlık yapması için resmen alttan alttan işledin adamı.Kendi pisliğin yetmiyor iki kardeşinde arasına bozacaksın.Yazar sen bu konuyu niye işledin Allah aşkına yaa.Sevdiğim çiftten soğudum midem kaldırmıyor okuduklarımı.Ahh Dylan Ahh çilen bitmemiş adamım sana o kadar üzülüyorum ki hele karının hamile olduğunu öğrenip sevinmeni inan kaldıramıyorum.Midesi, aklı, kalbi kaldırabilen okusun gerisi akıl sağlığı için serinin 6. Kitabını hiç yazılmamış saydın derim.ŞİDDETLE TAVSİYE ETMİYORUM.
Umut MevsimiBrenda Novak · Martı Yayınları · 2020106 okunma