Günümüzde geçen, neredeyse herkesin yaşadığı, bağımlı toksit ilişkiyi ve bunun yıkıcı etkilerini anlatan bir kitaptı. Gerçekten yaşanmış bir hikayeye benziyordu. Çok etkilendim. Bazı yerlerde gözlerim doldu. (Aslında ağlamamak için kendimi tuttum da diyebilirim)
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Yazar favorilerim arasına girdi kesinlikle.
Kitap boyunca kızla çok fazla empati kurdum. Erkeğe olan bağımlı tutkusunu anladım ve onun adına üzüldüm.
● Spoiler ●
Kızın Auron'u aşabilmesini ve doğru olan erkeği (Riley'i) seçebilmesini ummuştum. Ama tabi ki yanlış olanı seçti. Keşke Auron'u seçmeseydi. Çünkü gerçekte öyle bir karakter asla değişmezdi. Neyse ki bu bir kitap ve kitaplarda her şey mümkündür.
Karakter gelişimleri, iletişimleri çok yerindeydi. Çok yeterliydi. Olay örgüsü bir kaç gereksiz detay dışında gayet akıcıydı. (Cheyenne'nin hamile kalmaya çalıştığı kısımlar çok gereksizdi. Böyle bir aksiyona ne gerek vardı?)
Ama bence Presley'in yaptığı en büyük hata daha en başında Auron'un olduğu yere dönmesiydi. Tabi o buna mecbur kaldı. Ama birini hayatından ve zihninden çıkarabilmek için o kişiden olabildiğince uzak kalmak gerekiyor. Ve iki sene o kadar da uzun bir zaman dilimi değil. (Çünkü kızın bağımlılığı hafife alınacak türden değil ya hu. Erkeğe yapışmış sülük gibi. Kızın ciddi psikolojik sorunları varmış resmen. O sorunları çözmeden o erkeği asla aşamazdı. En azından psikoloja falan gitseydi keşke)
Kızın, hala çok âşık olmasına rağmen, kendini, erkekten uzak tutmaya çalışmasını ve bunda çok kararlı olmasını takdir ettim. Hala ondan bu kadar çok etkileniyorken bile aldığı karardan vazgeçmemesi çok iyiydi.
Zaten erkeği eroin gibi görüyor, onu çok istiyor ama kendini tekrar ona kaptırırsa zarar göreceğini biliyor. Çok zor bir ikilem gerçekten. Kadının mücadelesi
Kitaba dair ne desem bilemiyorum. 70. Sayfaya kadar her şey güzeldi güzel bir kasaba aşk hikayesi okuyordum ama sonrasında olan olaylar öyle midemi bulandırdı ki kitaba devam edecek gücü kendimde bulamadım. Belki sizi ben kadar rahatsız etmez ama bence gerçekten berbattı. Kısacası, tavsiye etmiyorum.
Hekese Merhaba ,
Kalemini sevdiğim yazarlardan Brenda Novak'in bizde çıkan son kitabı Umut Mevsimini ,çıkacağını duyduğum andan itibaren deli gibi okumak istiyordum..ve bir çırpıda diğer beş kitabı gibi okundu bitti..
Kasabanın yaramaz kızı Presley iki yıl aradan sonra kardeşinin de yaşadığı Whiskey Creek'e geri döner. Fakat yanında küçük oğlu Wyatt ile birlikte...yeni bir iş, yeni bir hayat için kolları sıvar ,eski tanıdıklarına kendini kanıtlamak ve değiştiğini göstermek ister (ki biz zaten diğer kitaplardan nasil biri olduğunu biliyoruz..) bunlardan biri de eski aşkı Aaron'dur...
Aaron da eskiden ona tapan ,pesinden ayrılmayan Presley i gördüğunde çok farklı birine dönüştüğünü farkeder ve ondan etkilenmeye baslar....işler tersine dönmüş bu sefer Aaron Presleyin peşini bırakmaz.. ama bu durum Presley in kardeşi Cheyenne'nin hoşuna gitmez ,kardeşini Aaron dan uzaklaatirmk ister .çünkü onun da Aaron dan istediği bambaşka şeyler vardır......hikâyede olmasını istemedigim de bölümler vardı ,yok olamaz ,olmamali ,belkide olmaz diye düşündüm , hala da bir sonraki kıtap için farklı bir yola girebilir diye düşünüyorum. Belkide çok istediğimden temennim bu yönde....ve presley ve Aaron un son sahnesi bana yetmedi çok kısa geldi...en azından bir bölüm yada birkaç sayfa daha onların mutlu mesuth hayatlarini okumak isterdim.....
Benim için tam bir hayal kırıklığı olan kitabın yorumuyla herkese selamlar. Brenda Novak kalemini severim. Klişe, daha önce binlerce kez okuduğumuz kurguları yazıyor ama ben böyle kasaba hikayelerinden hoşlanıyorum. Kitaplarını genelde eğlenerek okuyup ortalama bulsamda Umut Mevsimi benim için hiç olmamıştı.
Aslında yine bilindik hikaye. Yıllar önce kasabadan gitmiş kızımız Presley iki yıl sonra geri döner ve unutmadığı Aaron’la yeniden karşılaşır. Saklanan sırlar, aralarındaki çekim derken güzel başlayan bir hikayeydi aslında. Ama sadece başlarda...
Araya öyle bir şey sokmuş ki yazar benim asla kabul edemeyeceğim bir şeydi. Kabul etsem bile bunu yazar zaten bana yediremedi. Gözüme batıp aşırı itici durmasına sebep olmuş. Presley’in kız kardeşiyle Aaron’un abisi de evli bu arada. Ve Presley’in kız kardeşi Aaron’dan büyük bir yardım istiyor. Hadi bunun gereksizliğini kabul ettim diyelim. Ama bir yandan yardım için uğraşırken diğer yandan Presley’e Aaron’la olmaması için ikna etmesi çok iticiydi. Tamam genel olarak herkes birlikte olmalarını istemiyor ama kitabı okursanız neyin bu kadar kötü durduğunu eminim anlarsınız.
Keşke araya hiç böyle saçmalıklar girmeden klişe bir kavuşma hikayesi okusaydım. Bir de yazarın gereksiz her altı sayfalarca yazıp sonlarını -dan- diye bitirmesi yok mu? Cinnete gelmeme sebep oluyor.
Ne yazık ki ben hiç keyif alamadım. Bence bu sevdiğim o kasaba hikayelerine göre çok fazla gereksiz karmaşa yer içeriyord. Bu karmaşalarda benim hiç hoşuma gitmeyen durumlarlardan oluşunca ne yazık ki sevemedim.
10 kitaptan oluşan bir serinin 6. kitabı. Yarım günde bitirebileceğiniz bir romantik komedi. Keyifli ve sürükleyici. Dili kolay ve anlaşılır.
Aşırı odaklanma gerektirmeyen keyifli bir kitap. Türü sevenler için güzel bir kitap.
UMUT MEVSİMİ / BRENDA NOVAK
Whıskey Creek serisinin ülkemizdeki son kitabı Umut Mevsimi’nde ikinci kitaptan tanıdığımız Cheyenne’in ablası Presley ile Dylan’ın kardeşi Aaron’ın arasında yaşananları okuyoruz.İki yıl ortadan kaybolup kötü alışkanlıklarından arınan Presley kasabaya geri dönmek zorunda kalıyor.Giderken Aaron’ın bebeğine hamileydi ve bundan Aaron’ın haberi yoktu.Bu sırla birlikte geriye dönmek onu korkutsa da başka çaresi kalmamıştı.Gelişiyle, Aaron’a olan bağımlılığı ya da başka bir deyişle aşkı yeniden alevlenirken bir yandan da kardeşinin arkadaşı Riley gibi aile babası olabilecek bir adamın ilgisiyle baş etmeye çalışıyordu.Eski hatalarını tekrarlamadan yeni bir sayfa açmak mı yoksa hata olabileceğine inansan da yinede ikinci bir şans tanımak mı ?
Kitabı almak isteyenler veya elinde olduğu için okuyacak olanlar buradan sonrasını okumasın derim.Yoksa kitaptan soğursunuz benden söylemesi.
SPOİLER SPOİLER SPOİLER SPOİLER
Bu kısım sakıncalı bölge, üst kısımdaki tanıtımı yazmak bile zor geldi bir an önce içimdekileri dökmek istiyorum çünkü.İkili arasındaki aşkı, sorunları ya da mücadelelerini hissedemedim çünkü yazar öyle bir karmaşa yarattı ki işin içinden çıkmak imkansızdı.Asla esas çifte odaklanamadım.Hiç evirip çevirmeyeceğim valla, konuyu olduğu gibi anlatacağım.Ben bu seriye, seri olduğunu bilmeden ikinci kitaptan başladım.Orada Cheyenne ve Dylan çiftine bayıldım.O kadar ki serinin kalan tüm kitaplarını konularına bakmadan aldım.Buraya kadar her şey çok güzel gitti zaten.Ama yazar bu kitapta batırmış bence.Nedenini asla anlamış değilim.Mevzuya gelecek olursak Cheyenne ve Dylan iki yıldır evli ama çocuk istemelerine rağmen olmamış.Cheyenne doktora gidip kendinde bir sorun olmadığını öğrenince internetten aldığı bir testi ( nasıl bir test inanın
Eski hatalarını tekrarlamadan yeni bir sayfa açmak mı yoksa hatta olabileceğini inansan da yine de ikinci bir şans tanımak mı?
Merhaba arkadaşlar size günümüzde geçen neredeyse herkesin yaşadığı bağımlı bir ilişki ve bunun yıkıcı etkilerini anlatan bir kitapla geldim hem şaşırdım hem etkilendim. Bu kitap serinin 6 kitabı sayfa sayısı 430 ve ben bu kitabı 9 günde bitirdim.. bazı yerlerini sevmesem de kitap çok akıcı geldi bana.. kitapta sırları açığa çıkarma geçmişin yaralarını sarma temalarını bulacağız ama sonu bütün okuyucuları şaşırtacaktır.
Kitaba gelirsek Presleyin babası yoktur. Annesi de başka erkeklerle görüşeceğim diye çocuklarına bakmamıştır hatta bazı zamanlar Presley ve Cheyenne kamyonetin kasasında yaşamaktadır.presley bağımlı bir kızdır.Aoron ile istediklerini yapmaktadır uyumlu arkadaşlıkları vardır. Presley Aorona delice aşıktır.Presley annesini kaybettiği gün Aoronun kapısına gider fakat kavunmuştur kovulduktan sonra hamile olarak kasabayı terk eder bağımlılığını Yener ve bebeğini büyütmek için elinden geleni yapar hatta yaşadığı kasabaya dönmek istemez ama oğlu Waytti bakan bakıcının kötü tavırlarından dolayı kasabaya dönmeye karar verir kasabada yoga merkezi ve masaj salonu açar aronla karşılaşmamak için elinden geleni yapar ilk olarak bir kitap evinde çok sevdiği yazarın imza gününde karşılaşır arondan uzaklaşmaya çalışır.
Bakalım bu çabası sonuç verecek midir? Çocuğun babasının aran olduğunu öğrenebilecek midir?
Presley kendine iş kurması için bir yer kralılar oranın tadilatı vardır kardeşi cheyennenin arkadaşı ruley ona yardım eder Presley julyeyi iyi aile babası olabileceğini anlayıp onunla arkadaşlık eder bakalım Presley kimi seçecektir? Aoron ve riley arasında kalacak mıdır?
Gelelim kardeşi cheyenneye.Cheyenne dylanla 2 yıldır evli ama
Selam.
2021'in ilk kitap yorumuyla geldim.
Kalemini sevdiğim Brenda Novak'ın bizde çıkan son kitabı Umut Mevsimi'ni, çıkacağını duyduğum andan itibaren çok merak ediyordum ve bir çırpıda okuyup bitirdim.
#kitabınkonusu
Presley ayrıldığı kasabaya yani Whiskey Creek'e iki yıl aradan sonra geri döner fakat yanında küçük oğlu Wyatt ile birlikte ve tamamıyla değişmiş olarak. Yeni bir iş, yeni bir hayat için kolları sıvar lakin Presley'in çok önemli bir konuda! gizlediği bir sır var ve bu sırra ablası Cheyenne de dahil.
Arkadaşlar öncelikle size yazarın bütün kitaplarında özellikle toplumsal bir konuya değindiğini ve benim de bu duyarlı hareketini çok sevdiğimi, taktir ettiğimi belirtmek isterim. Mesela çocuk kaçırma vs gibi... Amma velakin bu kitabında değindiği konu beni rahatsız etti o yüzden kitabı okumak benim için zor oldu. Değindiği konuya gelecek olursak; suni döllenme. Daha önce kulak aşinalığı olarak duyduğum bu konuyu kitap sayesinde ayrıntılı! olarak öğrenmiş oldum ama bana hiç doğru gelmeyen bir konu oldu.
Özellikle rahatsız olduğum konuya değindiğime göre sırada Aaron ve Presley var ki ben bu ikilinin hikayesini sevdim ama diğer konuya o kadar yer verilmiş ki hikaye bana yetersiz geldi, tam olarak onlara odaklanamadım. Tam "tamam bir şeyler yoluna giriyor" derken Cheyenne veya bir başkası Presley'in aklını karıştırıyor, Aaron hatta kendisine karşı güvensizliğini daha da arttırıyor! Aaron'u bu kitapta sevdim ve samimi buldum, keşke bu çifti daha çok ön plana çıkarsaydı yazar.
Bu kitapta Cheyenne için diyebileceğim, kendi hikayesinin anlatıldığı kitapta ne kadar sevdiysem bu kitapta o kadar sevmedim olur! Hele Aaron'dan istediği konu! Her bakımdan çok saçma ve tehlikeli buldum, yok yani ömür boyu Dylan'ın bunu anlamayacağına nasıl inandırdı kendisini aklım
#kitapyorumum
#Umutmevsimi
@brendanovak
@martiyayinlari
Merhaba arkadaşlar Brenda bin serinin son kitabı ile geldim.Bazi yerlerde tekrara düşmüş ama yinede içinde iyi harmanlamis .
#kitapyorum
Presley Christensen bağımlı bir kizimizdir.Aron ile istediklerini yapmaktadırlar uyumlu arkadaşlıkları vardır Presley Arın a delice aşıktır
Presley annesini kaybettiği gün Aro nun kapısına gitmiştir.
Fakat ordan kovulmustur.Kovulduktan sonra hamile olarak kasabayı terk eder
Bağımlılığını yener ve bebeğini büyütmek için elinden geleni yapar.
Fakat yaşadığı kasabaya geri dönmek zorunda kalır ve iş yeri açmaya çabalar Arın ile karşılaşmamak için elinden geleni yapar fakat olmaz tabiki
Presley Arondan büyük sırrı saklayabilecek mi olaylar çığrından çıkmaya Presleyi zorlamaya başlar.
Merak ediyorsanız tavsiye edeceğim bir kitap sakın bunalmadan okuyacağınız harika bir aşk öyküsüdür.
Brenda yine Whiskey Creek te harikalar yaratmış.
Brenda Novak kitaplarını çok sevmeme rağmen bu kitap beni pek sarmadı. Belki de karakterlerden dolayı böyle oldu. Umarım yeni kitabında bu hayal kırıklığım geçer.
Brenda Novak (1964'te Vernal, Utah'da doğdu) tarihsel aşk romanları, çağdaş aşk romanları ve romantik gerilim romanları yazan Amerikalı bir yazardır. 50'den fazla kitabı bulunmaktadır.