2022 10. kitabı
Merhaba arkadaşlar Peyami Safa'nın Canan adlı kitabıyla geldim Peyami Safa dan okuduğum ilk eser Canan Kalemini oldukça beğendim. Her ne kadar eseri geçmişte yazmış olsa da bence bugünlerde de hala bu durum devam ediyor.Kitabı okurken çok sinir oldum Lami'ye.Çok haksızlık yaptı Bedia'ya. Biraz konusundan bahsedecek olursak; Canan karakterimiz; sarayda el üstünde büyümüş oldukça ikbalperest,hırslı, bencil bir insan olarak karşılıyor bizleri.Zengin olmak ve herkesin kıskandığı biri olmak hevesiyle ahlak, sevgi, aile gibi değerleri hiçe sayan insanların duygularıyla oynayan bir afettir. Lamia ve Bedia ise beş yıllık evlidirler.Lamia oldukça naif aile sadakat gibi kavramlara oldukça değer veren bir kadındır. Lamia ise Canan'la tanıştıktan sonra Bedia'dan soğuyup onu üzmeye başlar...Canan'la evlenmek ister. Ve hikayemiz asıl burdan sonra başlar. Devamını anlatıp kitabın tadını kaçırmak istemiyorum. Genel olarak kitabı beğendiğimi söyleyebilirim.Oldukça güzel mesajlar veriyor. Sıkılmadan okunacak bir eser Kitapla kalın
CânânPeyami Safa · Ötüken Yayınları · 20225,1bin okunma