2023 19. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2023 02:50
Hayırlı Ramazanlar diliyorum... Bugün sizlere; yazar @bsra.acar yazmış olduğu, @herdemkitapyayin bünyesinde çıkan "Nila" kitabının yorumu ile geldim... Lale'nin koca evinde oymalı dolabının üstündeki mavi lalesinden başka bir şeyi yoktu, olmamıştı... Zorluklarla kurduğu aşk, acı dolu bir kaderin habercisiydi aslında... Bu aşktan payına düşen ise mavi lalesi ve canı kızı Nila'sı oldu... Lale'nin kaderindeki bahtsızlık aşkını kaybettikten sonra onu sahiplenme duygusuyla için için yanan Harun'un varlığıyla başlamıştı... Bu hikayede ise olan masum bir çocuğa olmuştu... Annesinin kaderi neyse çocuğu da yaşar derler bazen, Nila'da da bahtsızlıklar hiç yakasını bırakmayacaktır... Lakin karanlığın sonunda hep bir ışık vardır... Yaşlarla dolu bu gözler, umudun en güçlü tanıkları olacaktır... Birbirinden farklı kuşakların iki kadını... Lakin öykü hep aynı... Umut dolu gözlerde acı dolu gözyaşları saklı... Aynı pencerenin iki yoldaşı Lale ve Nila'nın hüzün dolu hikayesini okuyoruz kitabımızda... Kadın öyküleri okurken içim hep kırılıyor ve onlarla beraber kendi acım da karışıyor... Bu kitapta da aynı hissiyatlarla bağlandığımı söyleyebilirim... Fazlasıyla yalın ve gerçekçi anlatımı sayesinde oldukça akıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim... Bu tarz hayata dair/kadın öyküleri sevenler için güzel bir tercih olacağını düşünüyorum... Okuyun efendim, teşekkürler #book #bookstagram #booklover
NilaBüşra Acar · Herdem Kitap · 202222 okunma