İki Neslin Hikayesi

Büşra Acar
2022
Herdem Kitap

2023 30. kitabı
Kaderin sillesini yemiş eksik hayatlar desem belki bu kitabın ana temasını size kısaca özetlemiş olurum. Ama detaylı anlat derseniz o zaman size Nila’dan bahsetmeden önce azıcık Leyla’dan bahsetme zamanı. Leyla’nın şahane bir hayatı olabilirdi belki yani annesi ve babası bir yangında hayatlarını kaybedip Leyla’yı bir başına bırakmasalardı. Gülizar belkide Leyla’nın bu hayattaki tek şansı. Bir kızın mutluluğu için kendi yaşamın ona adayan iyilik meleği adeta Gülizar. Leyla Gülizar’ın yanında devam ederken hayatına Nihat çıkar karşısına.Nihat’la sevip sevdalanırlar, her türlü olmazı oldurup bir yuva bile kurarlar tüm karşı çıkanlara rağmen ama kaderin onlara yazdığı kara yazıya engel olamazlar. Bir yandan iki güzel kalp aşkla dolu yuvalarını yaparken diğer yandan kötücül insanlar sinsisinsi dolaşmaktadır etraflarında. Harun, dost gibi görünen sinsi düşman, Leyla’ya sevdalıdır içten içe. Kendi bencil istekleri yüzünden kaç insanın hayatını zindan eder bir insan?Sığınıp birbirlerinin sakin limanlarında huzuru arıyorken Nihat ile Leyla, Harun muydu yoksa kötü kader miydi harekete geçen bilinmez ama Nihat’ı bir trafik kazası koparıyor hem hayattan hem Leyla’sından.Leyla da Nihat’la ölmek isterdi belki ama biricik sevdiğinin ona hediyesi, henüz varlığından bile haberdar olmadığı minicik kızı içinde büyümeye başlayınca onun için tutunmaya mecbur kaldı hayata.Harun Leyla’nın etrafında pervane olup onu birlikte bir yaşamaya ikna ettikten sonra işte bu temelleri pamuk ipliği üzerine inşa edilmiş evliliğin içinde dünyaya gözlerini açtı Nila. Elde etmeyi sevgi sanan göstermelik bir baba, yıllar önce Nihat’la ölen ve sadece bedeni yaşayan, sevgisini gösterecek gücü bile olmayan bir anne ve Nila. Peki bu şartlarda nasıl yaşanır? Harun , varını yoğunu verdiği kadına kendini
2023 21. kitabı
Bazen yaşam bizi sınavlara tabi tutarken bir yanımızı da eğitip büyütüyordu yaşattiklarının kefareti olarak Bir babanın anneye duyduğu sevgi kadardı bir kız çocuğunun sevgiye olan inancı..." Sevgiyi ailesinde dibine kadar yaşayan Lale ailesini trajik bir şekilde kaybeder Çok sevdiği Nihat sayesinde hayata tutunup çok güzel bir aile kurar.Fakat Harun'un planlarindan ikisi de habersizdir. Anne olacağını öğrenen Lale Nihat'ı kaybeder Onlara kol kanat geren Gülizar sayesinde güçlüklere karşı koyan Lale Harun'un planlarının içine düşer.Fakat bu planlar ne Lale'ye ne de Harun'a mutluluk verir Lale'nin elinde bir kızı Nila bir de eski birkaç anısı vardır . Bu uzun mücadelenin devamı kitabımızda Anne ve kızın hikayesi ne kadar can yakıcı olsada iclerindeki umut bitmediği sürece herşeyin üstesinden gebilecekler miydi? Yaşam ne tamamıyla mutluluktan ne de tamamen hüzünden ibaret değildi Yüreğimizi hırpalayanlara inat sevgi ve umutlarıyla yol alanlarin kitabını mutlaka okuyun
2023 7. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2023 12:47
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım; Herdem Yayınları 'ndan çıkan Büşra Acar kaleminden Nila adlı #kitapönerisi hepinize merhabalar. #kitapkonusu #kitapyorumum Leyla annesi ve babasının biricik kızlarıdır. Lise bitince Gülizar hanımın yanında terzilik yapmak için çalışmaya başlar. Nihat ile başlayan gönül maceraları evlilik ile sonuçlanır. Anne, babası evlerinde çıkan yangında ne yazık ki vefat eder. Gülizar Leyla'ya annelik yapmaya başlar. Harun Nihat 'ın en yakın dostudur ama Leyla 'ya deli gibi aşıktır. Aşkını kalbine gömüp uzaktan onları seyretse de çok mutsuzdur. Leyla ile birazcık olsun vakit geçirebilmek umuduyla pikniğe gitmeyi teklif eder. Ama Leyla midem bulanıyor siz gidin deyince Harun kendini içkiye verir ve dönüş yolunda kaza yaparlar. Nihat yoğun bakımdan sağ çıkamaz. Hastanede geçen zamanda hamile olduğunu öğrenen Leyla hayata tutunmaya çalışır. Harun fırsat bilip Leyla 'ya evlenme teklifi eder ve bir şekilde kabul ettirir. Aynı evde yaşayan iki yabancı olmuşlardır artık. Bu sevgisiz ortamda Nila büyür gider. Evlerinde yangın çıkar ve Leyla'nın psikolojisi bozulur. Nila rehabilitasyon merkezine yatırır annesini ve burada tanıştığı Ahmet amca, hemşire Esil ve hayatının aşkı Özgür ile hayata bakışı değişir. İki dönem anne ve kızının hikayesi iç içiçe geçmiş şekilde kurgulanmış keyifli bir okumaydı. Sevgi, aşk ve tutkuyu en derinden hissettim. Kesinlikle #tavsiyeediyorum
2023 16. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2023 21:43
Kitapta geçmiş ve gelecek arasında, anne kız olan Lale ve Nila'nın yanı iki neslin hikâyesini okuyoruz. Lale her pazartesi aksatmadan evden çıkar ve kimsenin bilmediği bir yere gider. Yine bir pazartesi evden çıkar ve döndüğünde evinde bir yangın çıktığını görür. Lale gençliğinde de anne babasını çıkan bir yangında kaybetmiştir. Lale'ye yanında çalıştığı Gülizar hanım annelik yapmıştır. Lale, Nihat ve Harun aynı mahallenin çocuklarıydılar. Lale ile Nihat birbirlerine âşıktılar. Fakat Harun'da Lale'ye karşı boş değildir. Nihat ile Harun ise çok yakın arkadaştır. Lale ile Nihat evlenir. Fakat Harun'un onları ayırma planları her zaman sürer. Anne kızın yaşadıklarını anlatan çok etkileyici bir kitap. Yazarın kalemine sağlık. Tavsiyemdir.
2023 19. kitabı
Bu gün; iki kuşak, iki farklı yaşamla tanıştım. Birde mutlu olmayı kendisine öğreten Nila ile. Bazı karakterler vardır yüreğinizde yer edinen, Nila da onlardan biri oldu benim için...ve annesi Lale, yaşadığı o sarsıcı hayat ve kayıplar Gençken Nila gibi mutluluk dağıtan kadından geriye sadece viran bir beden bırakmıştı... Bir annenin kaderi ile kızının kaderi bir olabilirmiydi... Sevginin yeşerttiği, nefretin soldurduğu iki can iki kadının iz düşümü... Kitabın ilk bölümünde Nila nin ailesiyle yaşadığı bir kesit anlatılıyor. Ve kitabın devamını okudukça,o kesitte anlatılmak istenen bütün taşlar yerine oturuyor. Kurgunun okuyucusuna bu şekilde sunulması çok hoşuma gitti... Neden bir kadının hayatı, bir erkeğin kurduğu yapı taşlarına göre şekillenir? Kitabı bitirdiğimde bu soru takıldı kafama nedense! Yada nedeni kitaptaydi aslında. Ve hatta yaşadığımız dünya coğrafyasında... Su gibi akıp giden, sizi etkisi altına alan,sevginin gücünü,sevgisizliğin en acı yüzünü, sebat etmenin tevazusunu en derin şekilde hissettiren bir okuma öneriyorum
2023 16. kitabı
Okunma: 17 Mart 2023 23:35
Bir insan yaşarken kaç kere ölebilir? İnsan düşünürken bile zorlanıyor ama Leyla ailesini kaybetti öldü, sevdiğini kaybetti öldü, evinde çıkan yangında kızını da kaybettiğini sanınca kendini dış dünyaya tam kapattı yine öldü.İşte insan yaşarken de defalarca ölebiliyormuş. Aslında Leyla mutlu bir çocukluk geçirmiş, aynı mahallenin çocuğu olan Nihat'ı sevmiş ve sevgisine karşılık bulmuş ve mutlu bir yuva kurmuştu. İnsan mutlu olunca hep mutlu olacak diye düşünür ama kaderinde oyunları olacağını hiç düşünmez. Önce ailesi, sonra sevdiği alınır elinden. Tek tesellisi karnındaki bebesi olsa da tek başına nasıl bakacağını düşünürken ortak arkadaşları Harun'un teklifini kabul eder kızı Nila için. Babasız büyümesin diye ama kalbini Harun'a vermeyince hayatlarını zindan etmeye başlar. Günler akıp gider Nila büyür ama babasından hiç sevgi görmeden. Yine de annesinin sevgisi ile mutlu bir çocuk olmuştur hep. Hep sorgulasa da babası ile annesinin arasındaki ilişkiyi bir türlü çözemez. Evlerinde çıkan yangında Nila babasını toprağın altına koyarken annesini de hastane odasına koyar. Vazgeçmeden annesine ulaşmaya çalışır. Yıllar geçer ulaşamaz annesine ama hayatında başka gelişmeler olur. Aşkı bulur, dostluğu bulur, vazgeçmediği için hayattan mutluluğu da bulur. Nila ne olursa olsun yılmadan yorulmadan azimle sarıldı annesine. Bir gün döneceğine olan inancını kaybetmeden. Boşuna dememişler sabreden derviş muradına ermiş diye. Nila da sabretti ve muradına erip ödülünü fazlasıyla aldı. Hayatta insanın başına herseyin gelebileceğinin anlatıldığı, gerçeklerle yüzleştiren bir kitaptı anlayacağınız.
2023 53. kitabı
#nila Puan 10/10 İki Neslin Hikayesi Herkese merhabalar... Sizlere çok severek okuduğum içime işleyen bir kitap ile geldim. Kurgusu, yazımı ve o duyguların geçişi gerçekten çok güzeldi. Nila annesi tarafından yoğun ilgi ve sevgi ile büyürken babasının sevgi ve ilgisinden bir o kadar da uzaktır. Annesi Lale de bu eksikliği kapatmak için kızının etrafında dört döner dururdu. Günler böyle giderken annesi her pazartesi istisnasız dışarı çıkar kimseye bir şey demez ve o gün çok sessiz olurdu. Yine bir pazartesi çıkınca eve dönüş yolunda yanan evi görünce kendi evi olduğunu görür ve tek Nila'sını düşünür. Babasını kaybeden Nila annesinin de ruhsal olarak çöktüğünü görür ve onun için tedavi süreci başlar. Lale ve Nihat onlar aynı mahallenin iki komşu çocuğuydu. Zamanla aralarında filizlenen aşk ise mutlu sona doğru gidiyordu. Ama Lale'ye duygular besleyen tek Nihat değildi sessiz sessiz en yakın arkadaşı Harun'un da gönlü Laledeydi. Lale temiz ve saf aşk ile Nihat'a karşılık vermiş ve yuvalarını kurmuşlardı. Anne ve babasını kaybeden Lale için tek Nihat vardı. Harun evlenmiş olsalar da Lale'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi. Bir gece Nihat ve Harun kaza yapınca aşıklar da ayrılmış ve Harun hayatta kalarak ona gün doğmuştu. Hamile olan Lale sırf bebeği babasız büyümesin diye Harun'a kağıt üzerinde evet demişti. Zamanla kendini sevdireceğini düşünmüştü. Ne büyük yanılgı... Bu evlilik onları sadece aynı çatı altında tuttu. Lale'nin hep kızına dediği gibi zamanı gelince her şeyi öğreneceksin dediği bir hikayeyi biz de Nila ile öğreniyoruz. @herdemkitapyayin @bsra.acar
2023 13. kitabı
Okunma: 13 Mart 2023 00:00
NİLA "İKİ NESLİN HİKAYESİ Evet iki neslin hikayesi ... Iki farklı nesil okuyoruz aslında bu eseri. Her bir karakter bizlere bir şeyler öğretiyor. Yeri geliyor bazı şeylerin olmamasının daha hayırlı olduğuna yeri geliyor başka şeyler için yolumuza çıkanlara bakıyoruz. Her bir karakter aslında kitabın ana karakteri diyebilirim. Siz kendinize kimi yakın hissederseniz o sizin ana karakteriniz olur . Nila da tam böyle bir eser. Ahh Lalem ahh daha iyi bir hayatı olabilecekken kendi başına yapayanliz kalan Lale ve Gülizar in yılları kesişir . Ee hayat bu ya Lale sevdalanır hem de çok ve mutluluk peşi ardına belki de kader demeliyim kötü yazgı onların peşini bırakmaz. Sevdiği adam bir trafik kazasında olurken kendi de ölmek istese de minik bir kalp onu bağlar hayata .. Şimdi hayata onun için tutunacaktır lakin hayatın oyunu bitmiş mıdır ? Okuyup görmek gerek . Kesinlikle konusal anlamda ve anlatınsak anlamda sevdiğim hoşuma giden bir eserdi. Kalemine sağlık @bsra.acar diyorum ... #nila #ikineslinhikayesi #herdemkitap #kitap #kitaptavsiyesi #videolupost #video #book #bookstagram
2023 30. kitabı
İki kuşak,iki farklı yaşam... Mutluluğun hüznün pişmanlığın bunun gibi bir çok duygunun bir arada harmanlanmış 2 neslin hikayesi. Nila ile başlayıp aslında annesi Lale'nin hayatı ele alınmış. Sevdiği adamla evlenmiş ama hayatı hiç de planladığı gibi gitmemişti Lale'nin kayıplar ve kötü anıları bunca zorluğa rağmen umudunu hiç kaybetmemesinin hikayesi. Birazda Nila'dan bahsedeyim sizlere. Lalenin yaşam kaynağı kızı Nila. Hayata yenik başlamıştı Nila. Niye mi? Bu sorunun cevabını sadece bu kitabı okuyarak anlabilirsiniz. Zorlu hayat mücadelesi kayıplar tamamlanamamak ve sevginin güzel kapıları sizide #nila 'ın yolculuğuna davet ediyorum. Keyifli okumalar dilerim...
2023 19. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2023 02:50
Hayırlı Ramazanlar diliyorum... Bugün sizlere; yazar @bsra.acar yazmış olduğu, @herdemkitapyayin bünyesinde çıkan "Nila" kitabının yorumu ile geldim... Lale'nin koca evinde oymalı dolabının üstündeki mavi lalesinden başka bir şeyi yoktu, olmamıştı... Zorluklarla kurduğu aşk, acı dolu bir kaderin habercisiydi aslında... Bu aşktan payına düşen ise mavi lalesi ve canı kızı Nila'sı oldu... Lale'nin kaderindeki bahtsızlık aşkını kaybettikten sonra onu sahiplenme duygusuyla için için yanan Harun'un varlığıyla başlamıştı... Bu hikayede ise olan masum bir çocuğa olmuştu... Annesinin kaderi neyse çocuğu da yaşar derler bazen, Nila'da da bahtsızlıklar hiç yakasını bırakmayacaktır... Lakin karanlığın sonunda hep bir ışık vardır... Yaşlarla dolu bu gözler, umudun en güçlü tanıkları olacaktır... Birbirinden farklı kuşakların iki kadını... Lakin öykü hep aynı... Umut dolu gözlerde acı dolu gözyaşları saklı... Aynı pencerenin iki yoldaşı Lale ve Nila'nın hüzün dolu hikayesini okuyoruz kitabımızda... Kadın öyküleri okurken içim hep kırılıyor ve onlarla beraber kendi acım da karışıyor... Bu kitapta da aynı hissiyatlarla bağlandığımı söyleyebilirim... Fazlasıyla yalın ve gerçekçi anlatımı sayesinde oldukça akıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim... Bu tarz hayata dair/kadın öyküleri sevenler için güzel bir tercih olacağını düşünüyorum... Okuyun efendim, teşekkürler #book #bookstagram #booklover