Puan vermedi·61 syf.····Okunma: 26 Mart 2023 12:53 Herkese merhaba,
Bu yıl kalemiyle tanışmak istediğim yazarlardan biri de methini çokça duyduğum Thomas Bernhard'dı. Ben biraz araştırıp Goethe Öleyazıyor'da karar kıldım ve sizlere de başlangıç olarak tavsiye edebilirim. Kitap çok akıcı ve güzeldi.
Kitabın içerisinde dört öykü var. Bu öykülerde işlenen konular; ana-babaya duyulan nefret, ana-babanın çocuğu yapma nedeni, bu iki tarafın birbirine bakış açısı ve yalnızlıktı. Özellikle psikolojiye ilgi duyan insanların yazarın anne-babayla ilgili söylediklerinin -bazı insanlar için- ne denli isabetli olduğunu fark etmesi kaçınılmaz olur.
Benim kitapta en etkileyici bulduğum öyküler; Goethe Öleyazıyor ve Montaigne'ydi.
Bu kitapla ilgili şunu da söylemeliyim: Bazı insanlar kitap okumaya yeni başlayınca kısa kitapların hepsinin çok isabetli tercihler olabileceği yanılgısına düşüyorlar. Meselâ bu kitap, Goethe Öleyazıyor kitap okumaya yeni başlamış, alışkanlık edinmek isteyen birisi için çok yanlış bir seçim olur. Çünkü kitap oldukça kısa ve bir öykü kitabı olmasına rağmen incelikle işlenerek yazılmış ve büyük bir dikkat istiyor. Bunu dikkate almanızı tavsiye ederim.
Okumayı düşünen herkese keyifli okumalar dilerim.