Yalnızlık
Her kimliğe doğuştan yazılı tek uğraşıdır insanın bir yaşama sırasında, tek sermayesidir…Yalnızdır insan. Hep kalabalıklara karışma telaşı bundandır, kalabalık yalnızlıklar, yalnız kalabalıklar oluşur, şehir şehir, ülke ülke, kalabalık artıkça artmaktadır yalnızlıkta, insan, bir ölümü istemez bir de ondan beter bir yalnızlığı, ama muhakkak gelir başına bir yalnız yaşama sırasında, ölümün değil ama yalnızlığın birtek çaresi var, tek çaresi aşktır bir yalnız yaşama sırasında nefes almanın, aşkta zaten iki yalnızlığın ortak bir yalnızlıkta buluşmasıdır, aşık olun gösterin birbirinize yalnızlığınızı, nasılsa ayrılık insanın kendi tek kişilik yalnızlığını özlemesi, sade ölümde değil, ayrılıkta yaşamın önemi… Evet söyledi ,kalbim tutanak tuttu duyduklarıma soruldu cevap alındı , yaşamak tek marifetiniz , biraz özen gösteriniz zulüm , kimse zalimlik yapmayınca biter ,mazlumlar daim , Gördüm neyleyim, insanlar vardı duvarın içinde ya ben hep duvara konuştum, yada duvar değil konuştuğum içinde insanlar var, nedense beni anlasın istedim içinde insan olan duvarlar. içinde değil duvarların insanlar, sadece arasındalar… "Bana Bir Şeyhler Oluyor" Yılmaz Erdoğan
·1 alıntı·