İktidar Tragedyası(spoiler içerir)
2023 13. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 02:32
Şiirsel anlatımı,akıcılığı okura büyük bir edebi zevk veren muhteşem bir eser.Kitabı tek solukta bitirmemek elde değil.Tiradları tek tek yaşatıp bir vicdan muhakemesine tanıklık ediyoruz.Okuduğum bu ilk Shakespeare eseri olması bana bunca zaman okumadığım için pişmanlık hissetirdi. Kitabımızın konusuna gelecek olursak Macbeth bir insanın hırs ve ihtiras mücadelesinde ne kadar alçaklaşabileceğini gösteriyor.Tüm bunları öncesinde ve sonrasında bir bilinçle yapması ise onu vicdanıyla baş başa bırakıyor.Macbeth'in bu yolda en büyük destekçileri hiç şüphesiz karısı ve cadıların kehanetine olan inancı.Cadılar karakterimize bir kader oyunu başlatmakta ve karakterimiz kaderini kontrol etmek yerine kaderin kendisini kontrol etmesine izin verir.Ölümünde bile kendini kadere teslim etmiş ve onu ancak sezaryen doğan biri öldürebilmişti.Vicdan ihanet ve gereğinden fazla hırsın çok başarılı bir şekilde kaleme alındığı bu eseri herkese tavsiye ediyorum.
MacbethWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202529,5bin okunma