Hani bir söz hakkım filan olsaydı,bu kitabı okullarda okuttururdum.
Yaşadığımız Doğa'yı yok ettigimiz,sokaktaki sessiz canlıları her gün acımasızca katlettigimiz , betonların içinde kendimizi çok lüks yaşıyor sandığımız ve en ufak sarsıntılarda , (çokça yağan yağmurda bile )korunaklı sandığımız evlerimizde canımızı kaybettiğimiz, çok zor zamanlarda yaşıyoruz maalesef..
Bu insanoğlu ne zaman bütün bu acılardan kendine pay çıkarır bilmiyorum..
İşte yazar Erhan Altunay 'da üzerine basa basa ,hatta başka bir deyimle !haykıra haykıra! yazmış bu kitabı.
Hem öyle bir yazmış ki , kafanıza balyoz yemiş gibi oluyorsunuz.
Yıllar önce ilk çıktığında iki kere okumuş olduğum halde , şimdi (kendimi zaman içinde geliştirip)tekrar okuyunca, her satırını daha iyi anlayıp idrak ettim.
Kitapta neler vardı derseniz.. Kısaca her şey vardı:)
Paganizm, ritüelleri, doğada gördüğümüz her şey.Semboller,Hayvan sembolizmi tabii ki Mitoloji,cinsellik,erginlenme, Ezoterizm,Okultizm,Kuantum ve tabii ki kapitalist sistem ve tüketim, yani saymakla bitmez.Okudukca, öğrendikçe kitabı elinizden bırakamayacaksınız.Nitekim ben dün gece sabahladım nerdeyse:)
O kadar çok güzel alıntılar vardı ki ,okurken büyük keyif aldım.. Bol bol da paylaştım.
Her kitabında Doğa'ya atıfta bulunan Yazar Erhan Altunay bu kitabında da müthiş tesbitlerde bulunmuş. Okurların yani "bizlerin" kendimizi bir iyice sorgulamamızı istemiş..
Benim deyimimle bu "Başucu" kitabını herkese gönülden tavsiye ediyorum.
Keyifli Okumalar..
Paganizm 1Erhan Altunay · Destek Yayınları · 2017398 okunma