2022 2. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2022 00:00
Su gibi akıp giden bir solukta bitirebileceğiniz eser. Kitabın birçok yerinde insanın boğazı düğümleniyor. Tahmin ettiğim gibi okurken beni ruhen karanlık dehlizlere soksada , yine de elimden bırakamadım. Kitabın her satırında yüreğim sıkılsa da yazarın yaratmış olduğu kurgu zihnimi avuçlarının arasına aldı adeta. Kitap yeraltı edebiyatı örneği kabul ediliyor. Şiddetin aklımıza gelebilecek her türlü örneğini hatta aklımıza hiç gelmeyecek örneklerini önümüze seriveriyor. Tesadüflere de fazlaca yer verilmiş. Bu kadar tesadüf de olur mu deseniz de hikaye öyle güzel işlenmişki hayran kalmamak elde değil. Ayrıca konuların bağlanması için oluşan bir durum beni rahatsız etmedi. Kitabın adı ne kadar az olsa da yazar her konuya değinmeye çalışmış; tarikat zihniyeti, edebiyat, terör, aşiret, edebiyat, çocuk kaçırma, çocuk gelin, şiddet, cinayet, uyuşturucu, pornografi, mafya, mazoşizm, sadizm ve benzeri gibi birçok toplumsal sorunun da irdelendiği bir kitap Az.. Kitabın arka kapağında yazar şöyle yazmış" A'dan Z'ye şiddet üzerine, dilin, yazının şiddetiyle bir roman" yazının şiddeti nasıl olabilir diye düşünmüştüm ve okuduktan sonra çok iyi anladım. İki küçük çocuğun büyümesine şahit oluyoruz. Ama hayat onlara öyle darbeler yapıyor ki çocukluk nedir bilmeden, çocuk olmadan büyüyorlar. Kitapta anlatılanları okurken bazen ruhumuz eziliyor, “küçücük çocuğun başına neler geliyor belki şu an da başka bir yerlerde bunları yaşayan insanlar vardır “ diye düşünmeden edemiyorsun. Ben anlatılanların gerçek olduğunu okurken bile düşünemiyorum ama ne yazık ki gerçek hayatta da Derdâlar var… Güzel bir eser okumak isteyenlere tavsiye ederim.
AzHakan Günday · Doğan Kitap · 201926,9bin okunma