2023 54. kitabı
Okumam gereken milyon kitap varken ben arka kapak yazısına bakayım diye kitabı elime almamla bir başladım ki sormayın. Sonrası mı? Sonrası burdayım ve beni düşünce denizine sürükleyen #yen kitabının yorumuyla geldim bugün. Sizleri bir tekamül yani olgunlaşma-gelişme yolculuğuna davet ediyoruz. Bu yolculukta sizleri kendine bir beden arayan Peri ve ona yardımcı olmakla görevli Pir eşlik ediyor Peri'nin ciltlenmeye kavuşması yani bir bedene sahip olabilmesi için önce katilini bulması gerekiyor. Yani anlayacağınız bu yolculuk bizi bir katile de götürecek. Pir yani namı diğer tekamül gözlemcisi bu yolculuğun en önemli insanıdır.Çünkü tüm soruların cevabı ve yolculuğun tamamlanması onun bilgileriyle mümkün kılınacaktır. İnan kendisi sadece Peri için değil, bizler içinde bir yol arkadaşı, anlatımları ilede, ruhumuza verdiği cevaplar ile iyi gelen bir gözlemci. Peki siz bu yolculuğa katılmaya ne dersiniz? Ben iyiki bu yolculuğa katıldım diyenlerdenim. Çünkü doyurucu ve kesinlikle meraklı yazımıyla kitap sizleri kendine bağlıyor. Yalnız bir konuda uyarmam gerekiyor sizleri. Kitap sizin bir anda okuyup bitirebileceğiniz bir ruha sahip değil. Dingin bir okuma ve farkındalık istiyor. Yazarımızın kitabı Covid olduğu dönem, kafasında şekilendirdiğini öğrendiğimde konu ve giriş olarak daha fazla cezbedici olduğunuda söylemek isterim. Insanın var oluşundan bugünlere gelişi ve en önemlisi kendisi ve ruhunu gerçekten biliyor olması.. Kitapta bir çok konuya yer verilmişti. Her bir konu için derinlemesine araştırma yapıldığı da gözümden kaçmadı. Yazarın donanımına hayran olmamak elde değil. Kitabın son sayfasına geldiğimde heybemde bir çok alıntı ve ruhumda tokluk hissi ile doldum. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiyemdir.
1K
YenEsra Oflaz Güvenkaya · Doğan Novus · 202272 okunma