2022
Doğan Novus

Bir garip cinayet romanı
2024 32. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2024 07:14
Kozmik anlatıcı kimliğiyle insanın yeryüzündeki varoluş öyküsünü sorguluyor. Sorgulatıyor. İnsan ruhunun değişkenliğini anlatan bir romandır. Benlik sorgusuna bizi taşıyor. Ruhumuzun derinliklerinde yarattığı anaforuda dile getiriyor.
Kitap Alıntısı
Yaraları Madalyaya Dönüştüren Bir Yolculuk
2026 29. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 06:37
Son zamanlarda okuduğum en sarsıcı ama bir o kadar da iyileştirici yolculuktu... Esra Oflaz Güvenkaya’nın "Geçmişin İzlerinden Kurtulmak" kitabını bitirdiğimde masadan aynı kişi olarak kalkmadığımı hissettim.Kitap, sadece bir başarı hikayesi değil; en derin yaraların nasıl birer güce dönüşebileceğinin manifestosu gibi. Yazarın kendi hayat yolculuğundaki dürüstlüğü ve cesareti, okurken insanın kendi içindeki o karanlık odalara ışık tutmasını sağlıyor. Özellikle affetmenin karşı tarafı özgürleştirmek değil, kendi sırtımızdaki o ağır küfeyi fırlatıp atmak olduğunu anlattığı bölümler tam bir farkındalık patlaması yaşatıyor.Yaralarını birer madalyaya dönüştürdüğünde, sadece hayatta kalmazsın; asıl o zaman yaşamaya başlarsın."Eğer geçmişin gölgeleri bugününü karartıyorsa, sürekli aynı döngülerin içinde hapsolmuş hissediyorsan bu kitap sana bir çıkış haritası sunuyor. Kendi içsel devrimini başlatmak isteyen herkesin kütüphanesinde olmalı...#KişiselGelişim #Farkındalık #OkudumBitti #Kitapİncelemesi #RuhsalDönüşüm #Şifa #KitapKurdu
2024 6. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 23:57
Anlatımı kötü. Yazım dili kötü. Olay örgüsü kötü. Baştan sona vasat bir kitap bence. Okurken ne okuduğunu çözemiyor insan. Belki beni kendine çekemeyişindendir bilmiyorum ama kendimi zorlayarak okudum bir kitap oldu. Hatta bitirmedim diyebilirim. Vakit kaybı oldu benim için.
2023 54. kitabı
Okumam gereken milyon kitap varken ben arka kapak yazısına bakayım diye kitabı elime almamla bir başladım ki sormayın. Sonrası mı? Sonrası burdayım ve beni düşünce denizine sürükleyen #yen kitabının
1K
2022 52. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2022 20:16
"Kalbin, ruhunla kesişme noktasıdır ve senin yen kurtaran halatındır." "Yensiz kalacaksın sadece. Hiçbir şey yarıda kalmaz; tek bir an içinde yaşanır tüm bir ömür." Hikâyemin uzaktan yakından peri masalıyla alakası yoktu. Ancak cinayet romanı olabilirdi... Merhabalar sevgili kitap dostlarım bugün sizlere bambaşka, dolu dolu, doyurucu, düşündürücü, sorgulatıcı ama bir o kadar da merakınızı kaşıyan, farklı bir eserden bahsetmek istiyorum. #yen bir gaip cinayet romanı... Arka kapak yazısında okuduğum, cinayet romanı cümlesi bende klasik bir polisiye roman okuyacağım beklentisi oluştursa da, daha ilk sayfasında kendimi bulduğum mistik dünyada sayfalar su gibi akti.. İlk sayfalarda Peri ile tanışıyoruz. Peri, ciltlenmeyi yani bedenlenmeyi bekleyen bir ruh... Ancak, yeni bedeni ile buluşmadan önce katilini bulması gerekiyor. Tabii ki, bu süreçte yalnız değil.. Ona, bu süreçte refakat eden, yol gösteren Pir'i, yani tekâmül gözlemcisi var... Kötülüğün analizinden çakralara, piramitlerden ölüme ve yaşama dair içsel bir yolculuk tam bana göre diyorsanız doğru yerdesiniz... Peki Peri, kim olduğunu ve katilini bulabildi mi? Dediğinizi duyar gibiyim. Ben öğrendim sıra sizde der hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim. Kitapla Kalin
2022 13. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2022 00:00
“Dünya bir sahne Erkekler ve kadınlar yalnızca oyuncular; Biri çıkar , öteki girer ve her biri
Puan vermedi
Merhaba arkadaşlar Küçük bir engel meselesinden sonra yeniden geldim Peri henüz ciltlenmemis (yen)  bedenlenmeyi bekleyen bir ruh. Ve bir katilinin olduğunu düşünüyor ve ciltlenmeden once katilini bulmaya çalışıyor Ama yanlız değildir Pir'im dediği bir yol göstericisi vardır Tabi bu yolculukta bir sürü şeyler yaşanıyor Çakralardan, piramitlere, atlantise, kötülükten, iyiliğe, yaşamdan ölüme, ic yolculuğa ve daha bir cok şeye deginilmis Peri'nin yapbozunda.. Kitabin arkada kapağında '"Bir gaip cinayet romanı" yazıyordu tamam dedim tam göre çünkü cinayet polisye tarzında kitapları çok severim Ama daha ilk sayfa da yazar beni bambaşka bir konuyla karşıladı Öğreten düşündüren ve sindirmemiş gereken bir cok konu yer alıyor Bir nevi kişisel gelişim tarzında Peri'nin katili kim diye merak ede ede okudum kitabi Dili son derece anlaşılır ve kolay okunuyor.
Puan vermedi
Merhabalar. Bu sefer bir cinayet romanı ile buradayım. Cinayet romanı okumayı seven biriyim fakat bu kitap alışılmışın dışında bir kurguya ve anlatıma sahip. Okuduğunuz tüm cinayet romanlarını kısa süreliğine unutun derim. Kurguya geçmeden önce birkaç noktaya değineceğim. Kitabı sakin bir kafayla okumak gerekiyor. Biliyorsunuz normalde kurgu ağır ise anlatım hafif, kurgu hafif ise anlatım ağır olur. Bu kitapta ikisi de dengeli bir şekilde ağır. Özellikle anlatım bakımından bana ağır gelen bir anlatımı vardı. Belki de bu aralar kafam çok dolu olduğu için böyle hissettim bilemiyorum ama tavsiyemdir sakin bir kafayla okuyun. Diğer tavsiyem ise mümkünse bölerek okuyun. Ben 2 günde okudum siz 3'e de bölebilirsiniz. Çok kısa bir şekilde konudan bahsedeyim. Peri ciltlenmeyi bekleyen bir ruh. Ciltlenmek yani bir beden bulmak. Kitabı bir ruhun gözünden okuyoruz yani. Peri'ye bu yolda yardım eden ve destek olan Piri oluyor. Hah söylemeden geçemeyeceğim bir nokta var. Peri'nin yeni bedene girmeden önce yapması gereken bir şey var. Katilini bulmak.
2022 25. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2022 02:45
Selam millet ‍ Her okuduğunuzda başka bir mana çıkaracağınız bir kitap ile geldim Arka kapak yazısına baktığımda cinayet romanı yazıyordu ama içine girince bambaşka bir konu karşıladı beni Kitabın konusuna gelecek olursak Kitabımız 8 bölümden oluşuyor ve daha girişte yazar okura diye genişçe anlatmak istediğini anlatıyor. Bir insanın varoluşuna eşlik ediyoruz. Peri, bedenlenmeyi bekleyen bir ruhtur. Ve bu süreçte ona eşlik edecek olan Pir’dir. Ve bu yolculuğu ilk değildir. Yeniden bedenlenmeden önce sorgulaması gereken bir çok gerçeklik vardır. Yeniden bedenleneceği için önceki katilini bulmaya kararlıdır ve bu yolculukta aslında kim olduğunu aramaktadır. Kitabın yorumuna gelecek olursak Kitap 200 sayfa olsa bile bir oturuşta bitirilmeyecek kadar dolu dolu. Hem içerik bakımından hem de yazarın kalemi bakımından. Çakralardan tutunda piramitlere kadar araştırılıp yazılmış bir kitap. Bazı yerlerde bana kendimi sorgulattı. Derin anlamları olan bol alıntılı bir kitaptı. Her okuduğunuzda farklı bir anlam çıkarabileceğiniz ve içselliğinizi sorgulatacak güzel bir kitaptı. Sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum ‍ #alıntı Bazen bir ömrü tek bir an için yaşarsın, kefaretin kefili olduğun, telafisini sağlayan o an için. Çünkü ruh beş duyunun dışında var olur. Kaybetme korkusu en büyük bağlılıktır. Hem sevgiyi hem muhakemeyi çürüten. Yalnızca ruhun geçici ikamet ettiği beden ölür;yeni. Her beden ölümüne doğar aslen ancak unutuş insanoğlunun seçimidir.
2022 13. kitabı
Kitabımızın ismi “Yen” bir gaip cinayet romanı.. Evet size farklı gelebilir ama okuduğunuz da bir yapbozun parçalarının yerine bir bir yerleştiğini fark ediyorsunuz. Genel olarak kitap; Peri,
Roman

Esra Oflaz GüvenkayaYazar · 2 kitap
Esra Oflaz Güvenkaya, İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Daha sonra New York Üniversitesi'nde Uluslararası İş ve Finans Eğitimi aldı. Kariyerine aile şirketleri olan Medyavizyon şirketinde başlayalan Esra Oflaz Güvenkaya, 5 yıl boyunca Medyavizyon'un çeşitli programların lisans haklarının alımından sorumlu oldu. 1998 yılında abisi Fatih Oflaz ile birlikte MCD adlı şirketi kurarak yabancı kanalların Türkiye temsilciliklerini aldı. Türkiyeye getirdikleri kanalların arasında MTV, National Geographic , Eurosport , RTL gibi pek çok uluslararası kanal bulunuyor. Daha sonra kendi kanallarının yanı sıra yabancı kanallardan bazılarının da lisans haklarını satın alarak Türkiye versiyonlarını hayata geçirdi. Şirkete ait 16 adet tematik kanal bulunuyor. Bunların arasında aralarında Sinema TV, Sinema Aile gibi kanalların bulunduğu 10 adet sinema kanalı, bir adet bilim teknoloji kanalı olan SciTech Tv , spor kanalları (Eurosport Türkiye , Eurosport 2 Türkiye ve HD ) BBC HD ve yeni nesil cocuk kanalı "Kidz” ve “Türkiyenin il Anime kanalı Animez” bulunuyor. Esra Oflaz Güvenkaya, 2016 yılında ise dünyanın en çok izlenen kadın kanalı Lifetime'un Türkiye versiyonunun yayın hayatına başlamasını sağladı.