·220 syf.····Okunma: 30 Mart 2023 04:13 5 yaşındaki Alper Kamu hayatına ve karşısına çıkan gizemli olayları çözmeye serinin ikinci kitabı olan Cehennem Çiçeği’nde de devam ediyor. Alper Canıgüz kitaplarına bayılıyorum çünkü yazarın dili, olayları betimleyişi çok özgün ve bir o kadar sade. Ama sanırım bu en beğendiğim oldu. Kitabın arka kapağında şöyle bir söz yazıyor “Cehennem Çiçeği, sadece kahkaha atarken elinizden düşebilecek, merak ve hayret uyandıran bir roman. “ bu cümle kesinlikle doğru. Hayretler içinde bitirdim romanı.
Alper Kamu’nun yaşadığı mahalleye yeni taşınan ailenin oğlu Ümit engelli kardeşini onun acılarına son vermek için boğarak öldürmüştür. Tabii ki 5 yaşındaki dedektifimiz bu kadar kolay inanmıyor ve olayın peşine düşüyor. Bu sırada amcası vefat etmiş olan Alper Kamu, amcasıyla ilgili olan gerçeklerin de peşinde. Adalet kim? Neden kimse amcasının ölümüyle olan dolaylı ilgisinden ve ondan bahsetmiyor?
Son 40 sayfaya kadar ne cinayet hakkında ne de Adalet hakkında tek bir fikrim yoktu. O kadar ters köşe oldum ki ağzım açık bir şekilde kitabın kapağını kapattım. Diğer heyecanlı sahneler zaten anlatırsam tadı kaçar. Mutlaka okunması gereken bir seri, dizisi olsa da izlesek seni Alper Kamu!