Sofie’nin Dünyası
2023 100. kitabı
Okunma: 30 Mart 2023 16:02
Bu kitabı okuduktan sonra kafamın içinde sürekli soru soran bir çocuk sesi duymaya başladım. Her şeyi merak ediyordu bu çocuk, sorular soruyor, cevapları dinliyor ve duyduklarını birleştirmeye çalışıyordu. Doğruluğuna şüphesiz güvendiğim konularda bile sorular sorup tatmin edici cevaplar aradım kısacası. Ve eminim ki bu kitabı okuyan herkesin başına az buçuk bu gelmiştir. Felsefeye giriş niteliğinde olan bu kitap tarihe yön vermiş büyük düşünürleri anlatırken, kim olduğunu sorgulayan her yaş grubundan kişiye yön gösterebilecek bir yol açıyor. Bu kitabı okuduktan sonra istediğiniz düşünürün felsefesine gidebileceğiniz bir haritaya sahip olmuş oluyorsunuz. Bu haritanın yanında aslında sizin olduğunu düşündüğünüz, toplumun normlarına işlemiş çoğu düşüncenin aslında yüzyıllar önce bir düşünürün felsefi görüşüne olan aşırı benzerliği sizi şaşkına çevirebilir. Kitabın kurgusunda daha önce birçok filmde karşılaştığımız (Truman Show, Matrix gibi) kurgunun içinde olduğunu fark eden ve bunun bile yine bizim tarafımızdan bir kurgu düzleminde gerçekleştiğinin görülmesi kitaba oldukça renk katmış. Keşke daha önce karşılaşsaydım dediğim kitaplardan olacak, şiddetle tavsiye ederim.
Sofie'nin DünyasıJostein Gaarder · Pan Yayıncılık · 202043,7bin okunma
Kitap ve incelemen çok güzell:)
Berfin Polat
Teşekkürlerrr :)