Sizlere Mehmet ve Sevda'nın dolu dolu hikayesiyle geldim. Her ikisi de hayattan bir şekilde darbe yemiş,ayakları üzerinde durmaya çalışan,bunu yaparken de bir çok kez tökezleyip yeniden denemekten asla vazgeçmeyen güçlü karakterler. Sevda çocukluğundan beri annesi tarafından asla sevilmemiş,kötü kalpli kraliçe tarafından türlü zorbalıkla büyümüş,genç yaşından evlendirilmiş,bu evlilikte uzun sürmemiş ve bir çok kez darbe almış yaralı bir kadın. Yaraları o kadar derin ki hayattaki en önemli şeyini insanlara olan güvenini kaybetmiş. Bir yardım gecesi için gittiği konferansta Mehmet ile tanışıyorlar. Aslında ikisi de birbirinden daha ilk görüşte etkileniyorlar fakat Sevda'nın fevri tavırları nedeniyle sohbet ilerlemeden bitiyor. Aylar sonra bir terapiste ihtiyaç duyduğunda buluyor Mehmet'i. Terapiler esnasında bir kez daha hayran kalıyor Mehmet bu kızıl saçlı kadına. Sevda Mehmet'in kendini tanımadığını düşünüyor aslında daha telefonla ilk konuşmalarında Mehmet sesinden tanımıştı sevdayı. Zaman ilerledikce birbirlerine geçte olsa açıldıktan sonra başladı ilişkileri. Sevda Bir şeylerin eksik olduğunu, Mehmet'in belki de Sevda'nın yaşadığı sorunlar yüzünden Sevda'ya istediği gibi yakın davranmadığını düşünüyordu ama aslında gerçek çok başkaydı. Evlilik teklifinin ertesi günü Mehmet'in katılması gereken bir davet vardı ve Sevda gerçekleri o gece tüm sarsıcılığıyla öğrendi. Kader bir kez daha bu ikilinin yollarını ayırdı.
Okurken sonu keşke böyle bitmeseydi dediğim bir kitaptı. Sevda'nın yaşadıklarından, bilinçli ve çok güçlü bir kadın olmasından çok şey öğrendim. Ne olursa olsun geçmişinden gelen gölgelerle başa çıkmayı,her zaman sorunlu kişilik olarak benimsediği kendisinin aslında acılara normal tepkiler verdiğini ve tedavi edilmesi gereken insanların aslında o olmadığını zor da olsa anladı. Harika bir kitaptı dostlar Sevda ve Mehmet'in hikayesine siz de ortak olmak isterseniz bu şahane kitap tavsiyemdir