2023 35. kitabı
kitap, Nisan 1966'dan Mart 1967'ye kadar, Diriliş Dergisi'nde Diriliş imzasıyla yayınlanan başyazılardan oluşmuştur. Islamın Dirilişi deyimiyle şüphe yok ki, İslam halklarının dirilişini söylemek istiyoruz. Yoksa İslam prensiplerinin değil. Çünkü: Islam prensipleri hiçbir zaman ölmemiştir ve ölmez, her zaman için dipdiridir, ezeli ve ebedidir." İslâm, düşünmenin yolunu kesmemiştir.Asıl biz, düşünmeyi durdurduğumuzdan İslâmla olan ilişkimizi gevşettik, hatta yer yer kopardık." "Şair, geleceği bugüne çeker. Bizden birkaç yüz yıl ilerde yürür "Kur'an, canlı, diri ve kutsal diliyle çağınıyor kadim yapraklar arasından.Namaz, vücutlardan ve ruhlardan bir Cebrail nefesi gibi geçerek çağırıyor.Oruç, bir ilkbahar bulutu gibi şehirlere iniyor ve suya hasret insanlan çağırıyor. Kâbe, anıt bir meşale gibi, yollann en birikmiş kavşağında, çağırıyor.Buyruk çağırıyor, yasak çağırıyor.Farz ve sünnet, hazır ve gayb çağınıyor. İslâm çağırıyor." "Erdemlikte en yüce olmalısın ki, peşin hükümle seni aşağı görmeye gelen kendi aşağılığını görsün. Müslüman, İslâmı öyle sağ ve diri, canlı yaşa ki, seni öldürmeye gelen sende dirilsin. Ince bir kitap olmasına rağmen içerik olarak oldukça doyurucu bir eser Kitabın dili ağır olmamasına rağmen, verilen mesajlar üzerinde durup düşünülmesi gerektiği için, yavaş yavaş ve sindire sindire okunması gerektiği kanaatindeyim. Ancak yazara katılmadığım hususların da olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Bu hususlar benim şu anki bilgi ve tecrübe eksikliğimden kaynaklı da olabilir. Bu nedenle bu eseri başka bir dönem tekrar okuyacağım.Bakalım fikirlerimde gözle görülür bir değişiklik olacak mı? Okuyacak arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar diliyorum, umarım sizler de beğenirsiniz
İslâmın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202111,7bin okunma