2023 13. kitabı
13/75 Yazarımızın kalemi ve düşünceleriyle tanışmama vesile olan #sırgâh ta maneviyatı iliklerime kadar hissettim. Defterime altını çizdiğim her güzel mesajı iliştirdim. Her okuduğunuz sayfa,satır,cümle sizi derinlere götürür bundan emin olabilirsiniz. Hele ki bu güzel ayda okumak ise benim için ayrı bir mutluluk oldu. Yazarımızınla ilgili bir sayfada şu yazıyı okudum. “Henüz 12 yaşındayken yazı hayatına şiirle başlayan Hayati Sır, yarım asrı aşkın yazarlık hayatında kaleme aldığı kitaplarda, dijital alandaki gelişmeleri yakından takip ederek, yapay zeka, teknolojik tekilliği, dijital ölümsüzlük ve nesnelerin interneti gibi konuları ele aldı. Altını çizdiklerimden buraya da eklemek istediklerim var. Her an yenidir! Her an yeniden hayata başlayabilirsiniz! Rabbiniz huzura alır sizi hemen! Yeter ki şirk koşmamış olun! Affedilebilin! ‘Bir’ tevhid içinde kalın! ‘Bir’ olun! Bir olmak aşktır! Aşkın olun! Ey! ’Oku’ bu yüzden ilk emirdir! Hem bu dünyayı ‘ Oku’ hem de öte dünyayı… İç içedir aslında iki dünya… İnsan ölünce hangi dünyayı seçtiğini anlar o zaman… Bu dünyayı ‘Oku’ yamayanlar öte dünyayı hiç ‘Oku’yamazlar… Okumak ve yazmak ilahî bir eylemdir… Kâinatı ‘oku’yamayan insan isterse bu dünyadaki tüm kitapları okusun hiçbir ‘şey’ farketmez!
SırgahHayati Sır · Hayy Kitap · 202341 okunma