24 Mart 2023
Hayy Kitap

2023 8. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 00:16
Kalbin "Sırgah'ı " aslında Vahiydir. Hayati Sır tüm kötülüklerin yaşandığı bu zamanlarda insanın kalbini diri tutacak , inancını tazeleyecek sayfalara davet ediyor bizleri, kalbimize kulak vermeye,ki insanın kalbi ancak Rabbini bildikçe onun emir ve yasaklarına itaat ettikçe ona cevap veriyor,aradaki perde kalkıyor... Kalbi mühürlü olanlar için ise , hakikat hiç bir zaman onlara görünmez… Hani ayette şöyle diyor ya (Bakara-18. Ayet)*** “Summun bükmun umyun Fehüm la yerciun “ (Bunlar sağırdırlar, kördürler ve dilsizdirler. Artık girdikleri yoldan geriye dönmezler) Rabbim kalbi mühürlenenlerden eylemesin bizi••• Ramazanın bu mübarek günlerinde insanın kalbini huzurla dolduran bir eser.Ramazanın 9 günü boyunca huzurla tefekkürle okudum, her sayfasını. Alıntıları okurken sizde hissedeceksiniz. Alıntılarım••• •"Secde eden ‘insan ‘yazı’dır ,’kalem’dir,o biricik anın ta kendisidir! Bil artık bunu … Bil! Kendi olan , Rabbini bilir… Sır buradadır!Sır olan tek ‘bir’ dir! Tekbir!" "Kelimeler ‘nefes’ gibidir." "Kalbinin sesini bile duymayan bu insanlar , dışarıdaki hayatın sesini nasıl duyacaklar ki! Dünyadaki zulmü durdurmak için nasıl bir araya gelebilecekler!" "Zamanı bilemedik… Var mı ,yok mu?
2023 39. kitabı
Söz ile başlıyor yazar. Sözün yurdundan bize sesleniyor. Bir sır var diyor, başlıyor kelâma…Sonra gönüle nakşediyor sözlerini. Gönüle dokunan sözler anlam kazanıyor Yaradan ile… Aşk ateşinde kor oluyor. Yakıyor nefsimizi bu ateşte. Sonra sözlerde ki sırlar su olup akıyor üzerimize. Yanan ateşi söndürüyor. Merhem oluyor satırlar, gönüller huzurla doluyor… Ve adım atıyoruz bizde Sirgâh iklimine… Hayati Hocamızın müthiş bir anlatım gücü var. Her bir cümlede sizi düşünmeye sevkediyor. Bir su damlasının içindeki ab-ı hayatı görmemizi sağlıyor. Arayan gözlere, bakmasını bilen, görmeyi isteyen gözlere…1198.kitabım…Türü seven dostlarıma tavsiyem olsun
2023 11. kitabı
Her insan bir sırdır aslında, varlığının bir anlamı vardır. Ve bu sır, kalbinin içindedir diyor yazarımız. Zaman zaman o anlamın arayışına girsek de etrafımız öyle bir illüzyonla çevrili ki bırakın yaklaşmayı, uzaklaşıyoruz. Boş bir telaşenin içinde ya tekdüze ya da savrularak ilerliyoruz. Yolun sonuna geldiğimizde bu dünyadan bir 'hiç' olarak da ayrılmak var, 'bir' olarak da. O da bizim elimizde. Rabbim uyananlardan olmayı nasip etsin inşallah. Son zamanlarda ne zaman bunalsam, Hayati hocamın paylaşımlarını izliyorum. Bizde yeis yok dediğini duyunca ferahlıyorum. Şimdi de onun sözlerinden oluşan bir başucu kitabım oldu. "Sırgâh", onun kitaplarının içinden ve sözlerinden oluşan bir derleme. Kısa kısa mânâ dolu yazılar içeriyor. Hem bir çağrı, hem anlam, hem de huzur var. Tamamı not alınacak cümlelerle dolu. Ben de aşağıya sizin için birkaç alıntı bırakacağım. Okudukça düşündüğüm, dinlediğim ve huzur bulduğum bu kitabı herkese tavsiye ederim.
2023 35. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2023 03:59
İnceleme yapmadan rafa kaldırmak istemedim. Kitap tamamen kalbine, evine, özüne yönel diye bağırdı her satırda. Dijital çağda kendini unutan toplumun, amacından uzaklaştığını belirten yazar; ağaçlara, kuşlara, gökyüzüne hasret bir şekilde yaşadığımızı çok güzel aktardı. Kitap ne roman, ne de bir hikaye şeklinde. Belli konulara ayrılmış, konuşma şeklinde öğüt alır gibi okuyorsunuz. Kalbin böyle mısralara ve öğütlere şu çağda çok ihtiyacı var. Bana iyi geldi. Sadece olay örgüsü olmadığı için bir tık sıkılabilir okuyucu, şiir kitabı sevenler için ise ideal diyebilirim. İyi okumalar.
2025 21. kitabı
Okunma: 02 Mart 2025 12:08
Yazar diğer kitaplarında olduğu gibi şiirimsi bir dil kullanarak okuyucuyu etkiliyor. Söz ile başlayıp gönül ile devam ediyor. Buradaki sıkıntı ise sürekli tekrara düşüp benzer sözleri tekrarlaması. Bu kitabın akıcılığına ve etkisine zarar veriyor
2023 13. kitabı
13/75 Yazarımızın kalemi ve düşünceleriyle tanışmama vesile olan #sırgâh ta maneviyatı iliklerime kadar hissettim. Defterime altını çizdiğim her güzel mesajı iliştirdim. Her okuduğunuz sayfa,satır,cümle sizi derinlere götürür bundan emin olabilirsiniz. Hele ki bu güzel ayda okumak ise benim için ayrı bir mutluluk oldu. Yazarımızınla ilgili bir sayfada şu yazıyı okudum. “Henüz 12 yaşındayken yazı hayatına şiirle başlayan Hayati Sır, yarım asrı aşkın yazarlık hayatında kaleme aldığı kitaplarda, dijital alandaki gelişmeleri yakından takip ederek, yapay zeka, teknolojik tekilliği, dijital ölümsüzlük ve nesnelerin interneti gibi konuları ele aldı. Altını çizdiklerimden buraya da eklemek istediklerim var. Her an yenidir! Her an yeniden hayata başlayabilirsiniz! Rabbiniz huzura alır sizi hemen! Yeter ki şirk koşmamış olun! Affedilebilin! ‘Bir’ tevhid içinde kalın! ‘Bir’ olun! Bir olmak aşktır! Aşkın olun! Ey! ’Oku’ bu yüzden ilk emirdir! Hem bu dünyayı ‘ Oku’ hem de öte dünyayı… İç içedir aslında iki dünya… İnsan ölünce hangi dünyayı seçtiğini anlar o zaman… Bu dünyayı ‘Oku’ yamayanlar öte dünyayı hiç ‘Oku’yamazlar… Okumak ve yazmak ilahî bir eylemdir… Kâinatı ‘oku’yamayan insan isterse bu dünyadaki tüm kitapları okusun hiçbir ‘şey’ farketmez!
2023 20. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum @hayatisir Hayykitap Kahvekokulukitaplar1 #sırgah #sözünyurdu Herkese merhabalar Maneviyatı en yüksek ay olan bu mübarek Ramazan günleri içinde okunacak en anlamlı eserlerden birini okumuş olmanın huzur ve mutluluğu içindeyim. Hayati Sir, bildiğimiz, ama sadece baktığımız göremediğimiz tehlikeler ile bakış açımıza yön veriyor. İnsan bir sırdır diyor. Kendinden kendine bir S-I-R. Hayati bir SIR... İçinde bulunduğumuz durumdan kurtuluş yollarını sihirli kelimeler arasına gizlemiş. Bu kitap da bir sefer okunup kaldıralacak kitaplardan değil. Ne zaman ruhuna şifa bir cümleye ihtiyaç duysan rast gele bir sayfasını açıp, kelimelerin cümlelere, cümlelerin koca bir düşünce bulutun döndüğü, insanı hiç incitmeden sarsan aynı zamanda da farkındalığını arttırarak daha çok görmeye, anlamaya, ve şükretmeye sevkeden bir kitap. Oldukça başarılı olmuş. Sayfalar dolusu alıntı bırakabilirim. Yalnızca birkaçı Kağıt kalem ilişkisi çok önemlidir...Üzerine düşünün! Ağaçlar, kağıtlar, defterler! Ve o ağaçlara konan Kuşlar! Yazıdaki harfler gibidir... Harflerin de kanatları vardır... ve kendi yuvaları, aileleri! Kendi ümmetleri! Ne kadar az düşünüyoruz değil mi? Söze gelmeyen ne varsa 'yazı'ya gelir. Yazıya gelenler kalbin işaretleridir... Ya bu dünyadan hiç bir şey anlamadan göçüp gidersen! Hiç!
2023 10. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 09:43
Hayati Sır ~ SIRGÂH - Sözün Yurdu - #okudumbitti Selamın aleyküm dostlar. Bugün sizlere çooook güzel bir kitapla geldim. Kitabımız tasavvuf bir eser. Yazarımız dinimizle alakalı konuları harmanlayarak ortaya güzel bir eser çıkarmış. İçinde ki yazılar insanı alıp götürüyor. Her cümle de derin düşüncelere dalmamak elde değil. Ah insanoğlu ah... Yapılan her şeyin farkındayız. Teknolojinin kurbanı olmuşuz. Ama bunu düzeltmek için hiç uğraş vermiyoruz. Oysa ki dünyaya gelme gayemiz sadece Allah'a layıkıyla kulluk edebilmek. Ama biz bu gayenin dışına çok çıkıyoruz. Hayati hocamız da bu gayemizle ilgili konuları ele almış. Kitabın zaten kapak rengi beni adeta cezbetti. Sizlere de severek tavsiye ederim. Şimdiden istifadeli okumalar. "Ey insanlar! Vahyin sorumluluğu hepinizedir... Sorumlusunuz... Kur'ân! Oku'makla sorumlusunuz.. 'Oku'mak!' 'An' lamak! Ve hayatınıza uygulamak... İnanın ya da inanmayın... Hepiniz... Kur'an'dan sorumlu tutulacaksınız... Bilin de! Sonra! Bilmemezliğe gelmeyin... Hepiniz! Hesaba çekileceksiniz... "
Ramazan okumaları
2023 8. kitabı
Okunma: 29 Mart 2023 22:13
Ramazan ayında ruhu doyuran okumalar yapmak çok keyifli oluyor. Tasavvufi ve felsefi temelli bir okuma yapmayı sağlayan Sırgâh; iyilik içinde kötülük, kötülük içinde iyilik kavramlarından insanın varlık ve anlam arayışına kadar birçok önemli konuya değiniyor. Hayati Sır’ın kalemini bilen bir okur olarak, yoğun ve etkili üslubu sayesinde güzel bir okuma tecrübesi yaşadım. Yazarın nesirden nazıma göz kırpan bu eserini kesinlikle tavsiye ederim.
2023 5. kitabı
𝒮𝐼𝑅𝒢𝒜̂𝐻 𝒮𝑜̈𝓏𝓊̈𝓃 𝒴𝓊𝓇𝒹𝓊 𝒦𝒶𝓁𝒷𝒾𝓃 𝒮ı𝓇𝑔𝒶̂𝒽ı Yazarımızın kalemiyle tanışmam için ilk adımım bu huzur dolu kitap oldu… Eserlerinden özenle seçilmiş sözlerin, satırların içinde kayboldum.. Hayati Sır, biz insanlara diyor ki; uyanın, durmadan okuyun araştırın. Kur’an ile iç içe yaşayın. Allah’ın ipine sarılın, hayatınızı önemseyin, iyilikleri çoğaltın. Dua edin, dua en kalıcı iyiliktir kendinize diyor. Zikir, tevbe ve dua… Dünya ve âhiret! Rabbimizle her iki alemde de birlikte yaşayabilmek öylesine güzelmiş ki diyebilelim… Şu kısa özet geçmem bile okumak için yeterli değil mi? İnsanın yalnızlığı! Rabbindendir… İnsan yalnızlığının kıymetini bilmelidir. Yalnızlık! Her yalnızlık değil! İnsanı Rabbine yaklaştırır.. Şükür gerektirir… Şükür gerektirir… Yalnızlık.. Ey insan! Bu dünya hayatında bir tek Cenab-ı Allah’a sığın. İbadet sürekli olmalıdır. Her anı ibadet eder gibi yaşamak… O zaman hiç korkmazsınız ki gelecekten… O tek bir anın içinden hiç çıkmamayı başarabilirsiniz. Hak edebilirseniz o Tevhid ânının içinde sürekli kalabilmeyi! O zaman işte sizin geleceğiniz de, şimdiniz de Rabbinizledir…. ‘Hayat’! Rabbinizle sizin aranızdadır. Aşk böyledir sırdır! O tek bir halin içiyle dışı yoktur ki! Birdir..Rabbimizle iç içe sırlanmaktır! Ey!’Aşk’ olmaktır…