2023 5. kitabı
Aytuğ Tunç Deveci Şarlatan bir kare mavi "Bir fener yakabildiği sürece karanlıkta da ilerleyebilirdi insan fakat karanlıktan tamamıyla kurtulabilmesi için önce bulutları yok etmeyi bilmesi gerekirdi." ○ Nükleer bir felaketin ardından ölümcül seviyedeki mutasyonla lanetlenen bir halktı esaretin kalbinde yatan. Halkı bu çarpık mirastan kurtarmak adına kabul edilen acımasız bir yönetim biçimi... İki aşık genç, kendilerini bu merhametsiz kaderin içinde bulacaktı. Eleme günü geldiğinde içine düşecekleri ölümcül oyunlardan ve entrikalardan habersiz gireceklerdi karanlık sırlarla kaplı Dünya'ya. ● Okumaktan çok keyif aldığım, akıcı, heyecan dolu bir kitaptı benim için. En çok kalemini beğendim. Bir solukta okutturdu, kendini merak ettirdi. Bir ara film seyrediyor gibi hissettim. Her ne kadar distopya desem de aslında günümüzden çok uzak bir düşünce değil. Mutasyona uğramamış güzel çocukları seçerek gelecek nesilleri mutasyondan uzak güzel bireyler olarak yetiştirme fikri... Şu an içinde bulunduğumuz Dünya'da güzellik algısı her yerde bize dayatılmakta. Güzel olmazsak sevilmeye, sevmeye, mutlu olmaya... hakkımız yokmuş gibi bir algı yaratılmakta. Öncelerde sadece arkadaş ve yakın çevremizde belirli kişilerce dayatılan bu düşünce sosyal medya kullanımın artmasıyla daha da çoğaldı. Güzel olmazsanız hiçbir şeye değmezsiniz hissi bir şekilde beyinlerimize işlendi. Bu kitapta ise bir mutasyon sonucu bu hale gelindiği görülüyor ki bu mutasyona da sosyal medya demek mümkündür diye düşünüyorum. Normalde bu tarz kitaplarda kötü karakterlerin bir nedeni olmaz. Onlar sadece içlerinde olduğu için nedensiz kötüdürler. Fakat bu kitaptaki kötü karakterimizle ben biraz empati yaptım. Kötü olması için geçerli nedenleri olduğunu düşünüyorum. ■ SPOI■ bende anne karnından çıktığım an lekeli olduğum için sevilmesem, daha dünyaya geldiğim ilk saniyelerde dışlansam bende kötülüğü seçerdim■ Kitapta beni rahatsız eden iki şey vardı: 1. basım hataları, 2. Aurora ve Victor sahnelerine az yer verilmiş olması. Kapak tasarımı ise ayrı bir övgüyü hak ediyor. Okuyun okutturun harika eseri.
ŞarlatanAytuğ Tunç Deveci · Otantik Kitap · 2023280 okunma