·240 syf.····Okunma: 03 Nisan 2023 00:00 Mümin Sekman, İstanbul'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Hukuk alanında çalışmak yerine kendini kişisel gelişim çalışmalarına adamıştır. "Kişisel Gelişim Uzmanı" meslek adını, Türkiye'de tanımlayan ilk kişidir.
Bu kitap Mümin Sekman'ın kaleminden okuduğum ilk kitaptır. Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere kişinin kendi farkındalığının bilincine varmasıyla başlar her şey. Kendi potansiyelini farkeden insan başarılı olur. Başarılı insan birçok şeyi değiştirir. Önce kendini, sonra ailesini, sonra çevresini, sonra ülkesini... Her şey bir insanla başlar.
Bu kitabın temelinde "başarılı olmak öğrenilebilir" inancını yaygınlaştırmak, başarıyı kendi kendine öğrenmek isteyenler için teknikler geliştirmek ve dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını arttırmak düşüncesi yatmaktadır.
Ben bu kitabı okuduktan sonra, bir öğretmen olarak olabildiğince çok başarılı insan yetiştireceğime ; önce kendi dünyamı, sonra öğrencilerimi ve çevremi yeniden şekillendireceğime inanıyorum.
Bugüne kadar okuduğum en başarılı kişisel gelişim kitabı olduğunu düşünüyorum. Her insanın, özellikle de öğretmenlerin mutlaka okuması gereken bir kitaptır. İyi okumalar.