02.04.2023 okuması! 69. Kitap
2023 44. kitabı
Hadi bir bilmeceyle başlayalım tıpkı kitabımızın başladığı gibi. “O, hayatın kaynağıdır. Her şeyde vardır. Hem içmek hem temizlenmek.. Ne şekli vardır ne de rengi! Bazen içine girer yüzeriz... Bazen şemsiyemizle ondan kaçarız! Bil bakalım nedir bu? İster misin ipucu? Üzgün olduğunda gözlerinden süzülen şeyi düşün, bulmak istersen eğer onu... ???” Arkadaşım Yağmur kitabımız bu sevimli bilmeceyle başlayıp çocukları ve okuyan herkesi içine çekiyor. Ve kitabı okuyup bitirdiğinizde bir de bakıyorsunuz ki yağmurun oluşumunu öğrenmişsiniz farkında olmadan. Küçük damlacık gökyüzünden yer yüzünü izliyormuş.Çınar ise her gün odasının penceresinden gökyüzünü izliyormuş. Güneşin bulutların arkasına saklandığı bir gün damlacık yağmur olup Çınar’ın bahçesine inmiş. Çınar kağıttan kırmızı bir kayık yapmış ve yağmur suyunda yüzdürmüş. O gün küçük damlacık ve kırmızı kayık arkadaş olmuşlar..... @timas_cocuk ‘a ait Fatma İşler ‘in kaleme aldığı @iremustaogluu ‘nun resimlediniz Arkadaşım Yağmur kitabımızın o kadar güzel ve akıcı bir konusu var ki daha fazla yazmamak için kendimi zor tuttum. Devamını siz kitabı alıp miniğinizle birlikte okuyup öğrenirsiniz. Ve kitabı okuduktan sonra yağmura olan bakış açısını eğlenceli hale getirirsiniz. Biz artık her yağmur yağdığında minik damlacığı konuşuyoruz
Çocuk Kitapları
Arkadaşım YağmurFatma İşler · Timaş Çocuk Yayınları · 20206 okunma