Bir kez daha arkadaşımla konuştuğum konunun karşıma çıkması ilginç. Yazarlar karakterleri neredeyse reşit ya da daha yeni reşit yapıp inanılmaz durumlara sokmuyorlar mı? Kafayı yiyeceğim hahahaha
Öncelikle kitap gayet akıcı ve güzeldi. Klişe miydi? Evet. Tutarsızlıklar var mıydı? Ohooo tabii ki. Gerçekle alakası olabilir miydi? Sanmam ama bunlar zaten hikâye o yüzden kim takar, salla gitsin!
Ben okuduğuma çok sevindim.
Gelelim kitabın genel çerçevesine. Wren masum, iyilik timsali bir genç kız. Amerika'nın ergen toplumunun cinselliği açık tuttuğu bir zamanda on sekizine kadar bakire kalmış bir kız. Eyvallah.
Crew ise bir "bad boy"... ... Kusura bakmayın az gülesim geldi. Daha doğru bir tabir "f**k boi" olurdu. Kendisi yakışıklı, umursamaz ve oldukça zengin bir velet.
Gerçi kızımız da zengin. Öyle fakir kız zengin oğlan senaryosu yok. Bu çiftimiz elit tabakadan.
Crew nedense Wren'in bu bakire kız, masum bebek tavırlarını samimiyetsiz bulduğu için onu takıntı haline getirmiş ve daha sonrasında bu hoşlanmama hali kendini azgınlığa çevirmiş. Çünkü kızımız gerçekten de dünyadan bir haber.
Wren ise her zamanki gibi bu aç gözlerin farkında değil ve olayı "Benden nefret ediyor," şeklinde yorumluyor. Demiştim, klişe.
Ama klişe şeyleri güzel anlatmak denen bir beceri var ki Monica Hanım bir hayli yetenekli. Kitabı tek oturuşta okudum ve inanılmaz keyif aldım. Gerçi kitaptaki tutarsızlıklar beni rahatsız etti ama olaylar o tutarsızlıklar etrafında dönmediği için çok da kafayı takma gereği duymadım. Örneğin kitabı okursanız İngilizce öğretmeni hakkında konuşurken Wren onun en sevdiği öğretmen olduğunu söylüyor. Birkaç sayfa sonra onu ne kadar ürkütücü bulduğunu anlatıyor.
Birkaç tutarsızlık ve neden yaşandığını anlamadığım birkaç olay olsa da dediğim gibi keyifle okunan bir kitaptı.
Herkes kitabın çoğunun smut olduğunu söylemiş. Katılmıyorum. Kitap 500 sayfaysa zaten yarısından sonra birtakım olaylar olmaya başlıyor. Bir de malum "lolipop olayı" var. Bence sağlıksız ve tehlikeliydi onun haricinde "biz neler okuduk ve neler gördük" diyerek bu olayı poflayarak geçiyorum. İnternette herkes ne kadar da abartmış. Yok öyle yok böyle. Meh~
Kitabın basımı ile ilgili birkaç şey vardı. Ama bilmiyorum, mesleğim değil ama özellikle dikkat ettiğim için farkındalığım arttı sanırım. Bir yerde punto büyüklüğü farklıydı. Bir sayfada düzenlemede sıkıntı vardı. Bunu da buraya niye yazıyorum hiç bilmiyorum ama benim incelemem benim fikirlerim, değil mi? Hehehe :)
Liseli ergenlerin böylesine bir hayat yaşaması bana ejderhaların sırtına binip savaşlara gitmekten daha fantastik gelse de severek okuduğum bir hikaye oldu. Cinsel içeriğin açık bir şekilde ele alındığını belirterek bu tarz kötü çocuk, masum kız hikayelerini seven herkese tavsiye ediyorum.
Klişeden kaçmayın. Kötü anlatılan hikayelerden kaçın