2023 22. kitabı
Gogol şahane bir yazar... Dostoyevski'nin "Hepimiz Gogol'un paltosundan çıktık" dediğini bilmeyen yoktur. Yazarı okuyunca ne kadar haklı olduğunu anlıyorsunuz. Kitap altı hikayeden oluşuyor. Hepsi birbirinden güzel... Zira "Neva Bulvarı"nda adeta o bulvarda hikayeyi yaşıyormuşçasına canlı hissediyorsunuz. Keza "Burun" hikayesinde gülümserken acaba burnunu kaybeden biri ne yapar diye düşünmeden edemiyorsunuz. "Portre" açgözlülüğün tohumlarını şahane bir dünyada anlatıyor. "Palto" ise, insanı hem üşütüyor hem de düşündürüyor. "Bir Delinin Anı Defteri" ve "Fayton" ise şahane tasvirleriyle aldatmacaları komikleştiriyor. Kısaca her hikayede farklı bir tat bırakıyor yazar... Olağanüstü tasvirleri ve uzun ama anlaşılır cümleleri ile edebiyatı yüksek olmasına rağmen okunması bir hayli akıcı bu kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. İyi okumalar :)
Bir Delinin Anı Defteri - Palto - Burun - Petersburg Öyküleri ve FaytonNikolay Gogol · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202538,5bin okunma