2023 21. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2023 15:40
Bazı kitaplar var ki ahh keşke daha önce okusaymışım dediğimiz.. işte tam da öyle bir kitap oldu benim için.. Eskiye dair bir yolculuk yaptırdı bana.. Mabel çikolatasını o zamanlar ne çok sevdiğimi anımsadım.. almak için mahalle bakkalına gittiğimiz o güzel çocukluğumuzu düşündüm.. Süper marketler yoktu o zaman tabi.. Okurken ah o eski günler dedim... Kitaba gelince; Kuzguncuğun o bozulmamış gündelik yaşamı... hangi dilden, dinden olursa olsun insanların bir arada yaşadığı o mutlu hayatı.. çocukların saf ve temiz dünyası.. Baylan Pastanesi ve o meşhur Kup Griyesi’ni... (en kısa zaman da gitmek istediğim bir yer oldu) Veee Tuna’nın Kumral Ada’sını Ada’nın Mabel’ini (Tuna).. Ada’nın yakışıklı, zeki sevgilisi Aras’ını.. Ah Aras ahhh Şair dayısı Doğan Gökay’ını.. Tuna’nın Ada’ya olan imkansız aşkını... Ve yaşadığı iç savaşını okurken bizden birinin hayatını okuyormuş gibi hissettim.. her bir karakter ve kurgu o kadar canlı ve o kadar bizden ki ben çok çok severek okudum.. yakın zamanda okuduğum en iyi romanlardan biri. Uzuner’in efsanevi dilini en kısa sürede keşfetmeniz dileğiyle
Kumral Ada Mavi TunaBuket Uzuner · Everest Yayınları · 202113,1bin okunma
1.998 Gösterim
Buket Uzuner’in İki Yeşil Susamuru adlı kitabını da okumalısınız öyleyse. 🥰 Keyifli okumalar 💐♥️