Serinin 3. kitapta bitmesi gerektiğini düşünüyordum Gümüş alevler sarayını okuyunca bundan emin oldum. Yazar mükemmel bir dünya oluşturmuş Rhys ve Fyre gibi iki efsane karakter yazmışken onların hikayesiyle bitmeliydi seri. Gelelim bu kitaba, ilk kitaptan beri nefret ettiğim Nesta'dan artık daha çok nefret ediyorum. Nesta ilk kitapta Tamlin gelip Feyre'yi alırken arkasına süs bitkisi kardeşi Elain'i alıp koruyarak Feyre'nin gidişini izlemesiyle bitmişti. Kendi kitabında yazarın onu affettirme çabalarını okuduk ama hepsi nafile. Öylesine bencil ve asalak bir karakter ki sizin yüzünüzden bu haldeyim diye Feyre'yi suçlarken, tek başıma yaşayacağım sizi istemiyorum moduna girmişken bir yandanda kocana söyle masraflarını ödesin tavrında yaşaması beni hiç şaşırtmadı. Sonuçta buna alışmış zamanında da Feyre'yi tek başına ormana gönderip onun getirdikleriyle yaşıyordu. Parazit gibi bir karakter yazdığını yazar da anlamış olacak ki bu kendi kendine kurtulamaz ben birinin başını yakayım demiş piyango zavallım Cassian'a vurmuş demiştim kii bir şokta orada yaşadım. Savaşçımız dediğimiz adam kitap boyunca Nesta'nın peşinden koşmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Yahu anladık eşsiniz gerçi o bile tartışılır ama hiç mi gururun yok, o kadar lafı nasıl yuttun da yine Nesta hep haklı modunda gezebildin diye sormak isterdim Cassian'a. Bir de Nesta'nın ben sana kendimi layık değilim Cass demesi. Aynen Nesta layık değilsin sen anca Az ve Cassian ile kendini grup yaparken hayal edersin, içinde nasıl bir sürtük yattığını buradan anladık. Kendimi cezalandırıyorum diye sarhoş olup onunla bununla yatma bahanende böylece boşa çıkmış oldu.
Nesta'nın ben değersizim diye düşünüp yaptıklarını akılnca haklı göstermeye çalışması ya da sürekli birine kötülük yapıp görüntüler kafamdan gitmiyor bunlar beni kötü yapıyor diye kendini aklamaya çalışması beni daha da sinirlendirdi. Herkesin Feyre'den sakladığı sırrı sırf kendi canı yandı diye inadından gidip söylemesi bencilliğinin tap noktasıydı. Bu noktada Feyre'ye sinir oldum yahu hadi bu kadar şeyi yaptı affettin buna hiç kızmadan durumumuzu benzetti o yüzden söyledi diye geçmesi biraz salaklıktı bence. Kitapta Nesta'ya hak ettiği gibi davranan tek kişi Rhys. Sadece şu noktada hatalı buldum Rhys'ı, baloda Nesta'dan Eris ile dans edip onu baştan çıkarmasını istemek bence Cassian'a yaptığı bir ayıptı.
Kitabın sonunda Nesta'nın yaptığı fedakarlık sadece karakteri affedelim diye yazılmış bir olaydı. İlk üç kitabı okuyan herkes bilir Rhys karısı o haldeyken işini asla şansa bırakmaz ve çoktan bir yolunu bulmuş olurdu.
Nesta'ya hak verdiğim tek bir şey var o da kendisinin değersiz olduğunu düşünmesi. Çok haklısın Nesta'cığım çöp kadar bile değerin yok.