Martin Eden!
2023 2. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 02:17
Martin Eden kitabını bitirdim. Geceler boyu bana arkadaş oldu,azmine,kendine olan inancına hayran kaldım ve çok şanslı olduğunu düşündüğüm biri oldu. Bir çok okur aşkı için her şeyi yapabilen Martin Eden den bahsetti .Ama bence en çarpıcı kısmı ne istediğini çok iyi biliyordu ve uğruna bir çok şeyi yapabileceği aşkı bile onu bu yoldan çeviremedi.Büyük aşkı bile onu bulunduğu burjuva sınıfının dar kalıplarına sokamadı.İroni şu ki ; burjuva sınıfının dar görüşlülüğünü farketmiyor ve erişilmez buluyordu. Tüm motivasyonu o sınıfın düşüneceği tarzda düşünebilmek o entellektüelliğe erişebilmek.İçindeki okuma ve yazma tutkusuyla kendi sınırlarını aşan Martin Eden burjuva toplumunun iç yüzünü anlar ve tüm motivasyonunu kaybeder.Martin Eden i üzen şeylerden bir diğeri insanların kötülüğüydü sanırım.Kitapları için ‘bunlar benim yoksulluk zamanında yazdığım şeylerdi ,açken yazdığım şeylerdi o zaman nerdeydiniz ‘ diyerek hayal kırıklığını haykırıyor.İnsanın içini sızlatan o isyanı hissederek okumak inanılmaz zevkliydi. İyi okumalar..
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,9bin okunma