psikolojik sağlığınıza önem göstermeyi unutmayın!
2023 8. kitabı
travma ve eziklik hislerine açılan bir savaş. herkes belli şeyler görünce tepki verir ve bu kronikleşir. eğer maddi manevi dibe batmış birisini görürseniz ona karşı tutumunuz, diğer normal kişilere karşı ne kadar farklı olduğunu görürsüz. isteseniz de istemesenizde. şimdi her şey bol bol itiraf ve deşarj ile başlıyor. aklınıza gelecek tüm utancı bedeniniz ile birlikte sürekli itiraf haline gerçekleştirmelisiniz. günah çıkartmak gibi. şiddet gören herkesin ileriki hayatı da aynı olacaktır. bu yüzden gelecek planları tamamen saçmadır. geçmişi düzeltirseniz gelecek kesinlikle farklı olacak. onun için zeki ve olumlu olmaktan vazgeçin. aptal olmayın o yeterli. kötülükten ve travmadan kaçma fırsatları bulun. şimdi travmatik olan bir sürü şey var. kısaca yazayım: 1. şiddet geçimsizlik kavga ve bedene karşı yapılar zararlar 2. duygusal, terk edilme, yüzüstü bırakılma ve yalnızlığa itilmek 3. çağresizlik, anlatamamak, içine atmak, ve korku duyulan her şey şimdi iki methotla sağlığa kavuşursunuz. 1. her an travma temizliği yaparak 2. sorunlarınızı tek tek seansla çözerek - şimdi ben her korktuğumda kendimi kontrol ederim, gözlerimi kapayarak dünyama dönüp, küçüklüğüme giderek işi hallederim diyorsanız buradaki uygulamaları yaparak her gün ve her dakika sorunu düzeltirsiniz. nöronlarınızdan o sıkışmış baskılanmış duyguyu bulursunuz anlam kazandırırsınız. o duyguları soğuk sularla yıkarsınız. her davranışınızda kendinizi analiz ederek, hem kendinizi tanırsınız, hemde sorunu bulursunuz. - gece erkenden uyursunuz, bilinçaltına gitmek istersiniz. oranın karanlığına bir aydınlık yakarsınız. sonra dolu dolu çirkinlikleri itraf edersiniz. olmadı serbest çağrışımla neyi gizlediğinizi bulursunuz ve onunla barışık olup affetmeye çalışırsınız. sonra bedeninizin kayıt özelliğini kullanarak, bedensel ve zihinsel sitresini yenilersiniz yani artık fiziksel bir iz kalmayıncaya kadar idrak edersiniz neyin ne olduğunu. en kötü, korkunç sularınıza girdikçe iyleşmenin yolları size görünür. ve bunun herkesin başına geleceğini bilirisiniz. ve dünyanın inanılmaz çirkinliklerle dolu olduğunu sizin kimsenin umrunuzda olmadığını anlarsınız. tüm sorumluluğu kendi üzerinize alın ve suçlamaktan vazgeçin. her şeyin tek suçlusu sizsiniz ve her şeyi sadece dünya yapar ve sizin bir söz hakkınız yok. bu dünyada küçük şeyleri abartmayın.
Beden Kayıt TutarBessel A. van der Kolk · Nobel Yaşam Yayınevi · 20182,440 okunma