2023 21. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 16:37
Bir sokak köpeğine, kültürsüz, kaba saba bir bireyin hipofiz bezlerinin nakli gerçekleştikten sonra yaşanılanların kurgulandığı ilginç bir kitap. Modern bir Frankenştein hikayesine evrilen kitapta doktor olan Bulgakov'un asıl amacı aslında yaşlanmaya ilişkin bir buluş yapmak iken bir anda kendisini zamanla insanlaşma alametleri gösteren bir köpekle(Sharik) karşı karşıya bulur. Hayvanlık özelliklerini zaman ilerledikçe kaybetmeye başlayan köpek Sharik, insanın soğuk ve merhametsiz kişilik özelliklerini de kazanmaya başlar ve içinde yaşadığı toplumda kendine yer edinmeye çalışıyor. İnsan ve özelliklerini derin analizlerle gözlem altına alan kitap, diğer taraftan da işçi sınıfı ve komunizm eleştirisini yazarın başını fazla da derde sokmayacak bir şekidle eleştirme konusunda oldukça başarılı! Zihnimde farklı bir tat bırakan, zevkli bir okumaydı. Okuyacaklara keyifli okumalar diliyorum..
Köpek KalbiMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201925,7bin okunma
Bir an önce ben de okumalıyım. Baya merak ettim. Hipofiz bezi nakli sonrası beyin belki insanlaşıyor digmi köpek kalbi aynı mı kalıyor?
Papatya Hanım
NB rica ederim, keyifli okumalar diliyorum şimdiden 🌼