·138 syf.····Okunma: 09 Nisan 2023 22:53 Konservatuvar'ın alaturka kısmında ud eğitimi alan Neriman babası Faiz Bey'le Fatih'te oturmaktadır. Neriman bu semtte tanıştığı , konservatuvarda kemençe eğitimi alan Şinasi ile tam 7 senedir nişanlıdır. Tüm yakın çevreleri bu birlikteliğin evlilikle taçlanmasını dört gözle beklemektedir. Şinasi'yi oğlu gibi seven Faiz bey ise bu işe çok karışmamakla beraber aralarındaki yakınlığa müsamaha göstermektedir. Her şey iyiyken Neriman'ın konservatuvarda Macit ile tanışmasıyla bu iyi durum hem karışık hem de kötü bi hal alacaktır. Bu tanışmadan sonra Neriman'ın içsel bunalımları, isyanları, yaşadığı hayattan memnun olmama hali gün yüzüne çıkmıştır. Bu sırada Şark ve Garp'ı karşılaştırıyor, Macit ve Sinasi'yi kıyaslıyor ; kendini Şark'a değil de daha çok Garp'a aitmiş gibi hissediyor. Macit'in yaşadığı Harbiye'de yaşamaya özeniyor , çaldığı uddan nefret ediyor hatta kedisini bile sevmiyordu. Bu hal sürekli devam mı edecek yoksa bir yerden sonra her şey eskiye mi dönecek okuyup öğreneceksiniz.
Kısacası yazarımız kitapta Şark ve Garp'ın farklılıklarını eşyalar, hayvanlar, çalgılar ve kişiler üzerinden çok güzel açıklamış ve betimlemiş. Okumanızı okurken de düşünmenizi tavsiye ederim.