Kitabın ilk başları sarmıyor ve anlamıyorsun ama olaylar oluştukça güzel bir kitaba dönüşüyor .
Calep ve Elizabeth cadı avcılarıdır. Cadıları , büyücüleri ,hortlakları ve buna benzer şeyleri yakalayıp saraya getirirler ve sarayda öldürülür. Bir gün Elizabeth in cebinde bir büyü bulurlar ve onu mahzene kapatırlar . Tam orada ölürüyorum derken büyük bir büyücü olan Nicolas onu kaçırır ve evine getirir. John , George, Fifer,Humbert evdeki diğer kişiler. John Elizabeth i iyileştirir. Bir gün Fifer ile Elizabeth bir partiye giderler ve kehaneti çözmeye çalışırlar ama orada beraber gittikleri hortlak Blacwell için lanetli bir kılıcı bulmak için görevlendirmiştir. Blacwell in planı Malcolm u tahtan indirip büyü ile kendisi geçmektir diye düşünürler ve bir plan yaparlar . Blacwellin partisine katılmak. Tam giderlerken yolda Calep ile karşılaşır ve Calep artık Engisizyon üyesidir ve onun ile gelmesini onun mahsene atılmasının nedeni Nicolas ı yakalamak olduğunu söylese de güvenemez ve herkes kendi yoluna gider. Jonh un gemisi ile Upminster a Greenwich kulesine doğru yola çıkarlar.Yolda Fifer gerçek davetiyeyi diğer kağıtlara taklit büyüsü yapar . Maskelerini takıp davetiyeler ile partiye girmeyi başarırlar.Baloda Elizabeth ile John öpüşürler o sıra da arkadan bir el dokunur ve Blacwell onu kraliçenin nedimelerinden biri sanıp dansa kaldırır.Plan diğerleri iskelede beklerken Elizabeth ve Schuyler(hortlak) yazıtı bulup yok etmek. Partiden sıvışıp eskiden kaldığı yere uğrayıp üstünü değiştirir ve oradan ormana doğru ilerler orada bir kapı bulır. Yazıtı yok eder ama Blacwell diğerlerini yakalar ve onunla savaşır yaralar alır John da yaralanır . Caleb ölür . Blacwell kaçmayı başarmıştı ve tahtı ele geçirir. Gerçekte Blacwell bir büyücü ve cadı avcılarının yakaladıklarını da kendi ordusu yapmış devrimi gerçekleştirebilmek için. Bu arada John ölmek üzereyken Fifer in kopyalama büyüsü ile Elizabeth in tılsımını John aktarırlar ve John kurtulur gözünü açtığındaysa Elizabeth Nicolas ile konuşur Blacwell in barış istediğini anlatır ama ikisi de ona güvenmez. Elizabeth John ve babası yaşamaya ve Elizabeth yaralarının iyileşmesini sağlarlar.