Sıradışı ve vurucu bir öykü!
2023 2. kitabı
96 sayfalık okuması kolay bir kitap. Japon kısa hikâyeciliğinin babası olarak kabul edilen Ryuunosuke Akutagawa tarafından yazılmıştır. Japonya'da bir akıl hastanesinde yaşayan 23 numaralı hasta, pullu, kaygan derili, çocuk boyutlarında sivri gagalı ve kaplan benzeri suratlı kappaların ülkesine yaptığı masalsı yolculuğu ziyaretçileriyle paylaşıyor. Kaza sonucu düştüğü tuhaf ülkede sıkışıp kalan hasta, yaşadığı gerçeküstü deneyimleri, iki dünya arasındaki herhangi bir noktaya bir türlü yerleştiremediği zihninin süzgecinden geçirip anlatıyor. Yazarın kendi yaşadığı Japon toplumunu hikâyesinde kappalar üzerinden hicivli bir dilden eleştirmesinin çok hoşuma gittiğini kesinlikle söylemeliyim! Ayrıca yazarın kendi hayatına son vermesine neden olan halüsinasyonları, sanrıları ve bu dünyaya artık ne kadar güçlükle tahammül edebildiğini gözler önüne sermesi beni oldukça etkiledi... Benim görüşüme göre eğer Japon edebiyatıyla ilgileniyorsanız sizi sıkmayacak ve bir çırpıda okuyabileceğiniz eğlenceli bir kitap! Listesinde bulunanlara şimdiden iyi okumalar dilerim!
Duygu ve Düşünce
KappaRyunosuke Akutagava · Alfa Yayınları · 202168 okunma