·152 syf.····Okunma: 02 Nisan 2023 00:00 Pınar Kür'ün okuduğun ikinci kitabıydı. Yazarın kendine has anlatımı gayet akıcı. Kocasını aşığı ile öldürmekle suçlanan Melek adındaki genç kızın yargılanması ve bu yargılanmayı üç kişini gözünden anlatması.
İlk anlatım Faik İrfan. Onun gözünde kadın aşağılık ve en alt sınıftan. Erkelerin yaptığı her kötülüğün arkasında kadın olduğunu savunana biri. Melek'in işlemediği bir suçu o işlemiş gibi ölümüne savunuyor hem de iğrenç cümlelerle. Bu bölümü okurken çok zorlandım İrfan'dan nefret ettim artık yeter dedim.
ikinci anlatım Melek. Çok çocuklu bir ailede doğmuş sevgi nedir bilmeyen bu genç kız yalıya hizmetçi olarak verilir. Ama yalının sahibi Hüsrev bey kızı başka amaçlar için yanında tutmaya başlamıştır. Bu bölünde Melek'in yaşadıkları çok acı. Adamın sapık fantazilerine itaat etmeye başladı çünkü ona ne denirse yapması öğretilmişti. Başka türlüsünü bilmezdi.
Üçüncü anlatım Yalçın. Yalının bahçıvanın oğlu olan Yalçın, Melek'i bu iğrenç durumdan kurtarmak için gözünü karatarak Hüsrev beyi öldürür. Ama bu yaptığı Melek'i kurtarmak yerine daha da dibe batırmış.
Okunması zor, sindirilmesi çok daha zor bir kitap. Zamanında bu kitap müstehcen bulunup yasaklanmış. Melek'in yaşadıklarından tahrik olacak kadar basitleşmiş insanların bu kararı alması saçma.